MECHANICA: Yapay Zeka İle Üretim Planı

MECHANICA, üretim planlamacıların zorlandığı noktaları üretim sahasında değil, planlama masasında yapay zeka çözümleriyle çözecek.

MECHANICA, üretim öncesi planlamayı yapay zeka ile tasarlayan bir platform. Verimlilik ve kalite odaklı çözümlerini Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde sunacak. MECHANICA Kurucu Genel Müdürü Mine Utkan Çolak, zirvede öne çıkaracakları ürün ve uygulamalardan bahsetti.Uzun süredir yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarıyla üretim endüstrisinde verimlilik ve kaliteye odaklanan iki farklı platform geliştiriyoruz. Hedefimiz, üretim öncesinde yapay zeka ile planlamayı gerçekleştirmek. Bu yapay zeka, planlamacıların zorlandığı noktaları üretim masasında çözüme kavuşturacak şekilde tasarlandı. Verimli planlamadan sonra, üretimdeki anormallikleri tespit edip otomasyonu kontrol eden görüntü işleme kabinleri ile donatılmış yapay zeka geliştirdik. Endüstrinin bu ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

Verimli Bir Şekilde Kalifiye İş Gücünü Kullanıyoruz.

Mine Utkan Çolak, dijital dönüşüm yolculuğunun, mevcut süreci izleyerek başlaması gerektiğini vurgulayarak, “Önce etki eden faktörler geliştirilmeli, iyileştirilmeli. Bu iyileştirmelerin katma değeri izlenebilirlikle ölçülmelidir. Yapay zeka, toplanan verilerin gelecekte daha verimli kullanılmasına yardımcı olur” dedi. Organik Kimya Tuzla tesisinde, toz polimer reaktörlerinin planlaması yapay zekaya devredildi. Reaktör, üretimi, siparişleri, stokları ve planları 3.5 dakikada güncelliyor. Anlık talepleri ve değişiklikleri 10 dakikada yeniden planlayarak iş emirlerini oluşturuyor. Bu, planlama departmanının daha verimli kullanılmasını sağlıyor.