Mavi, Nesli Tükenmekte Olan Canları Koruyor

Türkiye’nin önde gelen hazır giyim markalarından biri olan Mavi, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle dikkat çekiyor. Marka, “Indigo Turtles” projesiyle Ekolojik Araştırmalar Derneği‘nin (EKAD) çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Bu önemli proje sayesinde nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının korunmasına büyük katkı sağlanıyor.

Mavi’nin “Indigo Turtles” projesi, 10. yılında genişleyerek tişörtlerin yanı sıra sweatshirt, pantolon, çanta, havlu gibi çeşitli ürünleri de içine alıyor. Yepyeni koleksiyon, Akdeniz’in canlanmasını hedefleyen bu özel projeye destek olmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Projenin gönüllü destekçileri, koleksiyondaki ürünleri satın aldıklarında beş deniz kaplumbağasını evlat edinmiş olacaklar. Bu anlamlı adım, nesli tehlikede olan deniz kaplumbağalarının korunmasına katkı sağlayacak ve çevre dostu bir yaşam tarzının teşvik edilmesine destek olacak.

“Indigo Turtles” koleksiyonu, tamamı Better Cotton sertifikalı pamuktan üretilen ürünleriyle dikkat çekiyor. Bu özel koleksiyon, Türkiye’nin yanı sıra Mavi’nin Amerika, Kanada ve Almanya’daki online mağazalarında da müşterilere sunuluyor.

Mavi ve EKAD iş birliği ile kaplumbağalar korunuyor

EKAD, 24 yıl içinde 1,2 milyonu aşkın Caretta Caretta’yı denizle buluşturarak Akdeniz’e hayat veriyor. Bu anlamlı proje ile 10 yıldır nesli tükenmekte olan canlıların mücadelesine destek oluyor. Dünyadaki 7 deniz kaplumbağası türünün 3’ü Akdeniz’de yaşarken, 2’si düzenli olarak Akdeniz ve Türkiye kıyılarında yumurtluyor.

Dernek, Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarını korumak için Akdeniz’in en büyük yuvalama alanı olan Belek’te 110 milyon yıldır var olan ve Akdeniz faunasının doğal bir parçası haline gelmiş olan bu türleri koruma çabalarını sürdürüyor. Yumurtadan çıktıkları andan itibaren birçok tehditle karşı karşıya kalan yavru kaplumbağaların sadece ortalama yüzde 50‘si denize ulaşabiliyor. Ayrıca denize ulaşanların da sadece binde 3’ü yetişkinliğe ulaşmayı başarabiliyor.