L’Oréal, Galderma’nın %10 Hissesini Satın Aldı

L’Oréal, İsviçreli cilt bakım firması Galderma’nın %10 hissesini satın alarak medikal kozmetik pazarındaki payını genişletmeyi hedefliyor.

L’Oréal, İsviçreli cilt bakım firması Galderma’nın %10 hissesini satın alarak medikal kozmetik pazarındaki varlığını artırıyor. Bu anlaşma, İsviçreli özel sermaye firması EQT liderliğindeki Sunshine SwissCo AG konsorsiyumundan, Abu Dhabi Yatırım Otoritesi (ADIA) ve Auba Investment Pte. Ltd.’den hisselerin bilinmeyen bir prim karşılığında alınmasını kapsıyor.

Galderma, Nestlé ve L’Oréal tarafından ortak olarak kuruldu, ancak L’Oréal 2014 yılında hissesini sattı. Mart ayında ilk halka arzını gerçekleştiren Galderma, Cuma günü piyasa kapanışında 16 milyar İsviçre frangı değere sahipti. L’Oréal ve Galderma, araştırma ve geliştirme iş birliği için bir mutabakat zaptı imzaladı.

L’Oréal CEO’su Nicolas Hieronimus, bu hisse alımının estetik pazarında iş birliği yapma fırsatı sunduğunu ve Galderma’nın uzun vadeli büyüme potansiyeline güvendiklerini belirtti. Bu açıklamanın ardından L’Oréal hisseleri %1 düşerken, Galderma hisseleri %4 artış gösterdi.

Jefferies analistleri, bu hisse alımının stratejik bir ilgi olduğunu ve Galderma üzerindeki sahiplik ve kontrolün zamanla artabileceğini belirtti.

Sosyal Medya ve COVID-19 Etkisi

L’Oréal’in dermatolojik güzellik bölümü, CeraVe ve La Roche-Posay markalarını içeren birim, son yıllarda sosyal medya ve COVID-19 pandemisi sonrası bilimsel ilgi sayesinde hızlı büyüme kaydetti. Ancak, ikinci çeyrekte büyüme %10,5’e yavaşladı. Hieronimus, artan rekabetin bu yavaşlamada etkili olduğunu söyledi.

Küresel estetik pazarının 15,4 milyar dolardan 25,9 milyar dolara büyümesi bekleniyor. L’Oréal, Galderma’nın yönetim kurulunda yer almayacak ve hisse satın alma işleminin mevcut nakit ve kredi desteğiyle finanse edileceğini açıkladı. İşlemin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.