Londra’da İlk Net Sıfır Teknoloji Girişim Laboratuvarı Açıldı

Londra’da açılan yeni nesil laboratuvar, yeşil enerji teknolojileri ve temiz teknoloji girişimlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Yeşil inovasyon uzmanı Prosemino, Londra’da ‘ilk türden’ bir net sıfır teknoloji ve temiz teknoloji girişim laboratuvarının kapılarını açtı. Bu modern laboratuvar, aynı anda üç veya dört teknoloji geliştirici veya temiz enerji girişimini ağırlayacak şekilde tasarlandı.

Gelişmiş Ekipman ve Destek

Prosemino, yeni laboratuvara yapılan £500,000’lik yatırım sayesinde batarya döngü testi, elektrokimyasal testler ve malzeme sentezi gibi ileri düzey ekipmanlara erişim sunuyor. Venture capital firması Energy Revolution Ventures ile ortak çalışan Prosemino, girişimcilere bilimsel, mühendislik, hukuki ve yönetim desteği de sağlayacak.

Kimyasal Yetkinlikler ve Yenilikçilik

Prosemino, “ıslak” laboratuvarın, kimyasal yetkinliklere ihtiyaç duyan daha geniş bir girişim yelpazesini desteklemesine olanak tanıyacağını belirtti. Prosemino’nun girişim kurma direktörü Gyen Ming Angel, bu yeni laboratuvarı “dünyayı gerçekten değiştirmek isteyen erken aşama şirketler için oyunun kurallarını değiştiren bir adım” olarak nitelendirdi.

Kanada Water’da Stratejik Konum

2,500 metrekarelik laboratuvar alanı, Kanada Water’da yer alan ve British Land ile AustralianSuper iş birliğiyle geliştirilen Paper Yard isimli çok kiracılı bir bilim binasında bulunuyor. Laboratuvar katılımcıları, Prosemino’nun kurulduğu 2020 yılından bu yana UCL ve Oxford üniversitelerinden akademisyenlerle birlikte oluşturduğu küresel iş ortakları, müşteriler ve potansiyel yatırımcılardan oluşan geniş ağa da erişim sağlayabilecek.

Ekosistem Yaratma Hedefi

British Land’in çalışma alanı kiralama ve bilim ve teknoloji bölümü başkanı Michael Wiseman, Prosemino’yu Kanada Water’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Wiseman, “Merkezi Londra’da benzer düşünce yapısına sahip işletmeleri bir araya getirerek dinamik bir yenilikçi start-up ekosistemi yaratmayı amaçlıyoruz,” dedi. Paper Yard’ın, modüler kampüste yer alan ıslak ve kuru laboratuvarları ile hırslı işletmeler için ideal bir ortam sunduğunu ve Prosemino’nun yeni evinde büyüyerek Kanada Water gelişiminin genişlemesiyle birlikte büyüyeceğini ifade etti.