LG Robotlar: Oteller ve Hastanelerde Hizmetinizde

LG konaklama ve sağlık hizmetleri için yapay zeka (AI) destekli en son otonom robot çözümü, dört kapılı tasarımı ve bağımsız süspansiyonlu altı tekerleği ile güvenli teslimat sağlıyor.

LG, konaklama ve sağlık hizmetleri için güvenli teslimat hizmetleri sağlamak amacıyla en yeni otonom kapı tipi hizmet robotu “LG CLOi ServeBot’u” (model LDLIM31) piyasaya sürdü.

Dört kapılı geniş iç depolama alanına sahip CLOi ServeBot, yoğun personelin yükünü hafifletmek için basit ve tekrarlayan teslimat görevlerini yerine getiriyor. Bu tanıtım, LG’nin gelişmiş yapay zeka robotları ve kontrol çözümleri portföyünü genişleterek, şirketin teslimat ve lojistik hizmetleri sektöründe B2B işini hızlandırma hedefiyle örtüşüyor.

İlk olarak Güney Kore’de piyasaya sürülen CLOi ServeBot, yakında Kuzey Amerika ve Asya’daki önemli pazarlarda da satışa sunulacak. Yenilikçi tasarımıyla Red Dot Design Award 2024 ve iF Design Award 2024 ödüllerini kazanan bu model, uluslararası tanınırlık elde etti.

Her biri 30 kilogram taşıma kapasitesine sahip dört bölmeye sahip olan CLOi ServeBot, birden fazla teslimat veya tahsilat yapabiliyor. Geniş ve güvenli kargo alanı, 32 standart boyutlu kahve fincanını rahatça barındırabiliyor ve raflar kolayca ayarlanabiliyor.

Konaklama ve sağlık ortamları için özel olarak tasarlanan LG CLOi ServeBot, katlar arasında asansör kullanarak hareket edebiliyor. Bağımsız süspansiyona sahip altı tekerleği sayesinde düzensiz yüzeylerde bile içecekleri dökülmeden taşıyabiliyor. Ek kullanıcı rahatlığı için, kapılar çalışma sırasında otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. İç bölmelerdeki kamera sensörleri sayesinde ürünlerin ne zaman çıkarıldığını algılayabiliyor ve teslimatın tamamlandığını anlayabiliyor.

Yeni model, yapay zeka algoritması sayesinde engelleri güvenli bir şekilde aşabiliyor, en uygun rotayı belirleyebiliyor ve görev verimliliğini artırmak için 20’ye kadar CLOi ServeBot ile iletişim kurabiliyor.

CLOi ServeBot üzerindeki 10,1 inçlik ekran, mobil reklam platformu olarak işlev görüyor. Görme engelli kullanıcılar için sesli rehberlik sunan bu çözüm, müşterilere belirli bir varış noktasına kadar eşlik edebiliyor. Kullanıcılar, LG CLOi İstasyonu üzerinden robotun durumunu gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor ve çağrı ile zamanlama işlevlerini kullanabiliyor.

LG Business Solutions Company Başkan Yardımcısı ve Robot İş Birimi Başkanı Roh Kyu-chan, yeni servis robotunun, konaklama ve sağlık hizmetleri operasyonlarını kolaylaştırmak için yapay zeka, iletişim ve kontrol teknolojilerini kullandığını belirtti. Kyu-chan, “Robot çözümlerindeki yetkinliklerimizden yararlanarak, farklı sektörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi LG CLOi ServeBot modelleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.