LEGO ve Nike’tan İş Birliği

LEGO Group ve Nike, çocukların yaratıcı oyun ve sporla kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerine destek olmak amacıyla uzun vadeli bir iş birliği başlatıyor. Bu iş birliği, LEGO’nun yaratıcı gücü ile Nike’ın “Just Do It” ruhunu bir araya getirerek, çocukların daha aktif ve yaratıcı bir yaşam sürmelerini sağlamayı hedefliyor.

LEGO ve Nike arasındaki bu yeni ortaklık, çocukların fiziksel aktivitelerini artırarak hem beden hem de zihin sağlığını desteklemeyi amaçlıyor. İş birliği kapsamında, 2025 yılında başlayacak faaliyetlerle birlikte, markaların sunduğu ürünler, içerikler ve deneyimlerle çocuklara daha fazla yaratıcı oyun ve spor yapma fırsatı tanınacak.

Araştırmalar Oyun İhtiyacını Gözler Önüne Seriyor

LEGO Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ebeveynlerin %59’u, çocuklarının yeterince oyun oynayamadığından endişe duyuyor. Nike ve LEGO, bu endişelere cevap olarak bir araya gelerek, oyun ve sporun çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkilerini vurgulamayı ve bu alanlarda çocukları daha fazla teşvik etmeyi planlıyor.

Uluslararası Oyun Günü’ne Destek

Ortaklık aynı zamanda, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 11 Haziran’da kutlanan Uluslararası Oyun Günü‘nü de desteklemeyi hedefliyor. Bugün kapsamında, çocukları yaratıcı oyun ve spor etkinliklerine katılmaları için teşvik eden LEGO ve Nike, çocukların daha aktif ve sosyal bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.