LEGO, Tedarikçilere Emisyon Azaltma Şartı Duyurdu

LEGO, iklim hedeflerine ulaşmak için tedarikçilere emisyon azaltma ve raporlama gereksinimlerini içeren yeni bir Tedarikçi Sürdürülebilirlik Programı başlattı.

LEGO Gruba göre yeni program, şirketin iklim eylem planının önemli bir parçasıdır. Geçen yıl 2050’ye kadar net sıfır emisyon hedefini taahhüt eden şirket, 2032’ye kadar emisyonları %37 azaltmayı hedefliyor. Kapsam 3 veya değer zinciri emisyonları, LEGO Grubun iklim ayak izinin büyük çoğunluğunu oluşturur; şirketin karbon emisyonlarının %99’unun üzerindeki kısmı, özellikle ürünler için hammadde, makine, ürün ve hizmetleri sağlayan tedarikçiler tarafından oluşturulmaktadır.

LEGO Grup, bu yılın başlarında, fabrikalarından, mağazalarından ve ofislerinden gelen karbonun yanı sıra iş seyahati emisyonlarını da ölçen yeni bir KPI kullanarak, tüm maaşlı çalışanlar için emisyon azaltma hedeflerine bağlı ikramiyeler sunmaya başlayacak. Ayrıca KPI’yı daha fazla Kapsam 3 emisyonunu kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor.

LEGO Grup Sürdürülebilirlik Direktörü Annette Stube şunları belirtti: “Kendi operasyonlarımızdan daha büyük çözümler bulmadığımız sürece net sıfır bir dünya mümkün değil. Sürdürülebilirlik hedeflerimize tek başımıza ulaşamayacağız – tedarikçilerimizle ortaklaşa çalışmak zorundayız. Çocuklara sağlıklı bir gezegen miras bırakıyoruz ve kaybedecek zaman yok.”

Yeni programda temel eylemler arasında, LEGO Grubun satın aldığı ürün ve hizmetlerle ilişkili karbon miktarına ilişkin raporlama gereklilikleri bulunuyor; yıllık raporlama 2024’te başlıyor. Program ayrıca tedarikçilerin tesis verimliliğini artırmasını, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmesini ve karbon yoğun taşıma yöntemlerini azaltmasını içerecek. LEGO Grup, tedarikçilerle bilgi paylaşarak ve sürdürülebilirlik uzmanlarıyla iş birliği yaparak karbon muhasebesi hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak.