Kozmetik Kutulamada Devrim Yaratacak Makine!

Kozmetik sektörüne yönelik geliştirilen ve dakikada 50 tüp kutulama kapasitesine sahip yeni kutulama makinesinin lansmanı yapıldı.

Hız, kalite, verimlilik, ergonomi ve çeşitlilik gibi unsurların önem kazandığı ambalaj ve paketleme endüstrisi, her geçen gün değişen ihtiyaçlara göre evriliyor. İlaç, kozmetik ve gıda sektörlerine yönelik paketleme makineleri üreten AVANPAK da, bu ihtiyaçları gözeterek yeni bir makine geliştirdi. AVANPAK, yerli ve özel üretimi olan AVT-1030 Yatay Kutulama Makinesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Dakikada 20-50 Tüp Dolum Kapasitesi

AVANPAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı, özellikle kozmetik sektörüne hitap eden makineyi şöyle anlattı: “Büyük ebatlı yatay ve dikey kutulama makinelerimizin yanı sıra, az yer kaplayan daha küçük makinelere de ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Özellikle tüp dolum yapılan kozmetik gibi sektörlere yönelik yeni makinemizi geliştirdik. Yer tasarrufu sağlayan bu makine, AVANPAK’ın yerli ve özel üretimidir ve maliyette tasarruf sağlar. Tek kalıp için uyumlu bu makine, ihtiyaca ve ürün boyutuna göre geliştirilebilir. Az yer kaplamasına rağmen dakikada 20-50 tüp dolumu yapabilmektedir. Yazılım ve otomasyon işlerini in-house geliştirdiğimiz için makineleri ihtiyaca göre tasarlayabiliyoruz. Dolayısıyla ilaç, gıda, kozmetik, anne bebek ürünleri gibi birçok alanda kullanılabiliyor.”

Verimlilik ve Maliyet Tasarrufu

AVANPAK Satış ve Pazarlama Müdürü Sümeyra Yılmaz ise şunları ekledi: “Gereksiz iş kaybını ve fireyi önleyerek kaliteyi artırıyor ve markalara maliyet verimliliği sağlıyoruz. Dakikada 50, saatte 3000 kutulama yapan yatay kutulama makinelerimiz, 3 vardiyada 10 kişinin yaptığı işi tek başına yapabiliyor. Bu sayede markaya iş gücü verimliliği sağlıyor. Gereksiz iş kaybının önüne geçiyor, kaliteyi artırıyor, fireyi önlüyor. Paketleme endüstrisinin bir oyuncusu olarak markaya ve ekonomiye kattığımız bu artı değeri önemsiyoruz.”

AVANPAK, sektöre yenilikçi çözümler sunarak verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlamaya devam ediyor.