Kibar Holding, Sürdürülebilirlik için Yeni Adımlar Atıyor

Kibar Holding, 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi kapsamında K-STAR Programı’nı başlattı. Sürdürülebilirlik yolculuğunda büyük bir adım atmaya hazırlanan Kibar Holding, 100’den fazla ülkede sürdürülebilirliği teşvik etmeyi hedefliyor.

Kibar Holding, 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi kapsamında yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. K-STAR adı verilen program, sektörde bir ilki temsil ediyor ve Kibar Holding’in dünya genelindeki 5 binden fazla paydaşı ile sürdürülebilirlik yolculuğunda iş ortağı olmayı hedefliyor. Program kapsamında, tüm satın alma faaliyetleri sürdürülebilirlik ilkeleri ile uyumlu bir şekilde merkezi bir yerden yönetilecek. Ayrıca paydaşlar özel tasarlanmış anketlere tabi tutularak eğitim ve seminerlerle desteklenecek.

Program kapsamında, Kibar Holding’in 100’den fazla ülkedeki büyük ölçekli iş ortakları ve KOBİ ağı, sürdürülebilirlik anketleriyle yeteneklerini ve konumlarını değerlendirecek. Toplanacak verilerle birlikte aşamalı programlar geliştirilerek sürdürülebilirlik yolculuğunda desteklemek için eylem planları ve hedefler belirlenecek. Eğitim ve web seminerleri planlanarak düzenli izleme mekanizmaları oluşturulacak. Ayrıca grup satın alma karar kriterleri ve süreçleri sürdürülebilirlik beklentileri ile paralel şekilde gözden geçirilerek gerektiğinde değişiklikler yapılacak.

Kibar Holding Satın Almalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gonca Batur, sürdürülebilirlik alanındaki küresel dönüşümü, iş dünyasının girişimleriyle aşılması gereken bir eşik noktası olarak değerlendirdiklerini belirtti. Batur, “Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olarak Grubumuzun sürdürülebilirlik stratejileri çerçevesinde müşterilerimize ve kurumlara karşı sorumlulukların desteklenmesi, belirlenecek kriterlere göre satın alma politika ve uygulamalarının gözden geçirilmesini hedefledik. Bu açıdan, başlatmaktan gurur duyduğumuz K-STAR Kibar Grubu Tedarikçi Sürdürülebilirlik Programı ile KOBİ’lerden dünya devi şirketlere kadar 5 bini aşkın tedarikçimizin ekosistemini değerlendirerek, yönlendirerek ve izleyerek sürdürülebilir satın alma yapısını garantileyecek tedarikçi portföyünün oluşturulmasını hedefliyoruz.” dedi.

Sürdürülebilirliğin, bugün artık küresel sistemlerin temel yapı taşlarından biri konumunda olduğu ifade eden Batur, “Sürdürülebilirlik, bugün artık küresel sistemlerin temel yapı taşlarından biri konumunda. Tüm faaliyetlerimizi Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni esas alarak oluşturduğumuz 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi doğrultusunda yürütüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz en önemli projelerden K-STAR programı ile geleceğimizi aydınlatmak adına paydaşlarımıza sürdürülebilirlik yolunda K-STAR yani ‘Kibar Yıldızı’ ile ışık tutuyor; sürdürülebilirliği sadece doğanın korunması ya da küresel iklim kriziyle mücadele olarak değil, tüm boyutlarıyla ele alarak oluşturduğumuz vizyon çerçevesinde geniş ekosistemimiz içinde yer alan bir olgu haline getiriyoruz.” şeklinde ifade etti.