Karmod Çelik Evler: Almanya’da da Yasal ve Modern

Karmod, Almanya’nın Mannheim kentinde ülkenin imar düzenlemelerine uygun bir çelik ev projesini hayata geçirdi.

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Avrupa genelinde son bir yılda gerçekleştirdikleri çelik ev projeleriyle sürdürülebilir bir ivme yakaladıklarını belirtti. Çankaya, Almanya’nın yanı sıra Fransa, İspanya, Portekiz, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’da da çelik konstrüksiyon ev projelerini tamamladıklarına dikkat çekti.

Çankaya, projeyi Almanya’nın imar mevzuatına tam uygunlukta gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Avrupa’da çelik evde marka olma hedefimize doğru ilerliyoruz. Çelik ev projelerimizi bölgede 7 ayrı ülkeye taşıdık. İlk kez inşa ettiğimiz çelik evler sonrası aldığımız yeni projelerle Avrupa’da çelik konut alanında sürdürülebilir bir ivme yakaladık.” dedi.

Avrupa’nın çelik ev markası olma yolunda önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Çankaya, Avrupa’nın bir anlamda standartlar bölgesi olduğunu ve konutta da bu standartların önem kazandığını ifade etti.

“Sürdürülebilirlik İvmemizi Devam Ettireceğiz

Avrupa’ya konut satışında önemli bir mesafe aldıklarını belirten Çankaya, “Avrupa ülkelerindeki yapı statiği şartları, mekanik tesisat koşulları ve iklimlendirme yalıtım özellikleri konusunda araştırmalar yaparak ilerledik. Karmod olarak, Avrupa ülkelerinin tamamında konut projesi gerçekleştirebilme gücüne sahip olduk. Bundan sonra Avrupa genelinde daha fazla konut projesi gerçekleştirerek sürdürülebilirlik ivmemizi devam ettireceğiz.” sözlerini kullan.

Çankaya, Mannheim’da inşa ettikleri çelik konstrüksiyon evlerin 72 metrekare zemin üzerine oturduğunu ve 2 katta toplam 152 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, katlanır merdivenle çıkılan çatı katı bölümü de bulunduğunu ekledi. Evin mimari tasarımıyla birlikte statik hesaplamaları, mekanik tesisat projelerini Almanya ve Avrupa standartlarına göre hazırladıklarını söyledi.

Konutun ön üretimini 12 ton çelik kullanarak Tuzla, Orhanlı tesislerinde gerçekleştirdiklerini ve kara yolu taşımacılığıyla sevk ettikleri evin kurulumunu Karmod ekipleriyle tamamladıklarınıbelirtildi.