Karaman’da Atık Kağıtlardan Viyol Üretilecek

Repall Geri Dönüşüm, Karaman’da atık kağıt ve kartonları işleyerek 10 milyon TL yatırımla yılda 3.240.000 kg viyol üretimi gerçekleştirecek.

Karaman Merkez İlçesi, Urgan Köyü’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde, Repall Geri Dönüşüm tarafından tehlikesiz atıkların geri kazanımı ve viyol üretimi gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 10 milyon TL yatırımla kurulacak tesiste, tehlikesiz atık kağıt ve kartonlar hammadde olarak kullanılarak yumurta viyolü üretimi yapılacak. 2 tane viyol hattı ile toplamda saatte 500 kg üretim gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında geri kazanılabilir kağıt ve kartonlar, tesise kabul edilerek hamur kazanlarında işlenecek. Elde edilen kağıt hamuru, pres ve kurutma işlemleriyle viyol olarak yeniden kullanılacak. Tesiste yıllık 3.240.000 kg viyol üretimi hedefleniyor.

Viyol ambalaj, kullanım ömrü sona erdiğinde tamamen parçalanarak ekolojik döngüye geri döner ve %100 geri dönüştürülebilir. Bu ambalaj, yenilenebilir ahşap hammaddesi ve genellikle geri dönüşümlü kağıttan üretilmektedir.