Kahve Kapsülünde Geri Dönüşüm Dönemi

Önde gelen bir kahve kapsülü üreticisi, kullanılmış kahve çekirdeklerini alüminyum kapsüllerden ayırmak için ITS‘den sıkı bir çözüm talep etti.

İlk üniteler, kahve öğütmelerini ambalajdan ayırmak için öğütücüler kullandı. Bu yöntem, ayrılmış kahve öğütmelerine ambalaj kalıntılarının karışmasına neden oldu. ITS’deki mühendisler yenilikçi bir geri dönüşüm sistemi geliştirdi. Bu projenin en büyük zorluğu, dış çevre koşulları ve kapsülün atılmasından geri dönüşüm süresine kadar geçen süre gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak sürekli değişen kahve öğütmelerini işleyebilmekti. Kahve öğütmeleri neredeyse yüzde 100 neme sahip çamur kıvamında olabilir veya tamamen kuru, küçük ve sert top şeklinde olabilir. Bu durum, yoğunluk veya boyuta bağlı geleneksel ayırma yöntemlerini imkansız kılıyor.

ITS tarafından tasarlanan CRS2000 üniteleri, kullanılmış kahve öğütmelerini iç koşullarından bağımsız olarak çok az çapraz kontaminasyon ile ambalajlarından başarıyla ayırabiliyor. Bu sistemin hem alüminyum hem de plastik kapsüllerde iyi performans gösterdiği kanıtlıyor. ITS, son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerindeki bu büyük çok uluslu grubun ortaklarına bu birimleri tedarik etti.

Bu üniteler, ayarlanması kolay ve ‘tak ve çalıştır’ konfigürasyonlarıyla kullanımı çok basit hale getirilmiştir. Tüm hareketli parçalar, operatörle teması önlemek için kapatılmış ve korunmuştur.