İSO Sürdürülebilirlik Platformu Toplandı

İSO ve İTÜ iş birliğiyle hazırlanan İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Raporu ve Ipsos’un Sanayide Sürdürülebilirlik Eğilimi Araştırması, İSO Sürdürülebilirlik Platformu Toplantısı’nda tanıtıldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sürdürülebilirlik Platformu Toplantısı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe ev sahipliğinde sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, İklim Değişikliği ve Su Yönetimi raporları ile Sanayide Sürdürülebilirlik Eğilimi araştırması sunuldu.

Toplantıya İstanbul Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. İzzet Öztürk, EKOTEKS Laboratuvar ve Gözetim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir ve UN SDSN Türkiye Eş-Direktörü Dr. Tamer Atabarut katıldı.

İSO Çevre ve Enerji Şubesi Müdürü Erbil Büyükbay tarafından sunulan rapor, İstanbul’un su geleceğine ilişkin önemli veriler ortaya koydu. Prof. Dr. İzzet Öztürk, araştırmanın ülkemiz için taşıdığı önemi vurguladı.

İSO Sanayide Sürdürülebilirlik Eğilimi Araştırması

Ipsos ortaklığıyla yayımlanan “İSO Sanayide Sürdürülebilirlik Eğilimi Araştırması” da toplantıda ele alındı. Ipsos Türkiye CCO ve ESG Lideri Yasemin Özen Gürelli, araştırma sonuçlarına dayanarak “Sorumlu Tüketim Davranış Trendleri ve Üretimde Sürdürülebilirlik Eğilimi” başlıklı bir sunum yaptı. Bu araştırma, sanayide sürdürülebilirlik konusunda önemli eğilimleri ve tüketim davranışlarını ortaya koydu.

Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu

Toplantıda, İSO’nun katıldığı Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu 2024’ten izlenimler paylaşıldı ve İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri 2024 hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Sürdürülebilirlik stratejilerinde üst yönetimin rolü vurgulandı ve firmaların %34’ünün sürdürülebilirlik hedefleri belirlediği aktarıldı.

Toplantı, yapılan sunumlara yönelik görüş ve değerlendirmelerin paylaşılmasıyla sona erdi.