İş Dünyası “Sürdürülebilirlik Konferansı 2024”te Buluşacak

İş dünyasının geleceği, 25 Eylül’de İstanbul Lazzoni Hotel’de düzenlenecek olan “Sürdürülebilirlik Konferansı 2024”te ele alınacak. Konferansın ana teması da duyuruldu: “Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı”

İş Dünyasının Liderleri Bir Araya Geliyor

Beymen’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan konferans, iş dünyasının liderlerini, sürdürülebilirlik alanında öncü markaları, profesyonelleri, karar vericileri, yerel yönetim ve devlet yetkililerini, sivil toplum kuruluşlarını, girişimcileri ve kanaat önderlerini bir araya getirecek.

Konferansta ele alınacak başlıca konular:

  • Türk şirketlerinin Yeşil Mutabakata uyum süreci
  • Örnek uygulamalar ve başarı hikayeleri
  • Yeşil dönüşüm finansmanı
  • Temiz enerji ve enerji arz güvenliği
  • Sürdürülebilir üretim modellerine geçiş
  • Döngüsel ekonomi ve sıfır atık çözümleri

Ayrıca, sürdürülebilir ürün ve hizmetler de tanıtılacak.

Yeşil İş Platformu

Yeşil İş Platformu kurucusu, EKO Yayın Grubu & Business World Global CEO’su Efe Gökçe, platform hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konuları, iş dünyasının gündeminde önemli bir yer tutuyor. Eko Yapı ve Business World Global olarak, sürdürülebilirlik ve ekonomi yayıncılığı alanındaki uzmanlığımızı birleştirerek Yeşil İş Platformu’nu kurduk. Bu platform, kısa sürede yeşil işe dair ilham veren bir bilgi kaynağı haline geldi.”

IQ & Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ferkan Çelik, konferans hakkında “İş dünyası, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve sınırda karbon uygulamalarını konuşuyor. Küresel karbon emisyonlarının 2023’te %1,1 artarak yeni bir rekora ulaşması, iş dünyasının yeşil dönüşüm stratejilerini bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu nedenle, konferansın ana temasını “Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı” olarak belirledik” dedi.