İş Bankası’ndan Yeni Nesil POS: POB

İş Bankası, yeni nesil POS cihazı POB ile satış, ödeme ve e-belge işlemlerini tek cihazda birleştirdi.

Şirketin açıklamasına göre, Android işletim sistemine sahip POB, işletmelere kartla veya nakit ödeme alma, stok takibi yapma ve satış raporlarına erişim imkanı sunuyor. İşletmeler, satış, ödeme alma ve e-belge üretme işlemleri için ayrı cihaz veya uygulama satın almak zorunda kalmadan maliyet tasarrufu sağlıyor. “Ödeme Kaydedici Cihaz” (ÖKC) mükellefi olsun ya da olmasın, e-fatura sistemine geçmiş tüm işyerleri İş Bankası şubelerinden POB’a başvurabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, teknolojiyi etkin kullanarak tasarladıkları yenilikçi ürün ve hizmetlerle ticari müşterilere ideal bir deneyim sunmayı hedeflediklerini ve POB’u bu yaklaşımla geliştirdiklerini ifade etti.

İşletmeler satış süreçlerinde bugün farklı cihazlar, farklı çözümler ve programlarla yürütmek durumunda oldukları stok takibi, satış, ödeme alma, fatura ve raporlama ihtiyaçlarının tümünü artık POB ile tek bir cihaz üzerinden karşılayabilecek. Mükelleflerin e-fatura sistemine geçmesi konusunda teşvik edici olacağını öngördüğümüz POB ile hem kartla hem de nakit olarak ödeme alınabiliyor, satışı yapılan ürünler bazında doğru vergi oranları tanımlanabiliyor. Yeni ürünümüzün ülkemiz ekonomisinde sürdürülebilir değer yaratılmasına da katkı sunacağına inanıyoruz.’ diye belirtti.