İş Bankası’ndan İlk Dil Modeli: İşGPT

Yapay zeka teknolojisinin etkisi artınca İş Bankası, finans hizmetlerini güçlendirmek amacıyla geliştirdiği ilk dil modeli İşGPT‘yi tanıttı.

Bankacılık sektöründe yerelleştirmeye ilk adımı atan İş Bankası, İşGPT’yi finans, sağlık, hukuk, eğitim ve teknoloji gibi çeşitli sektörleri kapsayan 1.5 milyondan fazla dokümanla destekledi. Toplam 1200 saatlik eğitim sürecinden geçiyor. Geniş bir dil yelpazesine ve karmaşık dil yapılarına uyum sağlamak için 60 milyar token kullanıldı. Performansı optimize etmek ve yüksek doğruluğa ulaşmak için hiperparametre ayarlamaları yapan İş Bankası, büyük dil modelini mevzuat, dış ticaret, performans yönetimi, içerik yapılandırması gibi çeşitli uygulamalarda çalışanlarına sunuyor.

Metin özetleme, soru cevaplama, sınıflandırma, İsimlendirilmiş Varlık Tanıma (NER) ve çeviri gibi alanlarda kullanılabilen İşGPT, sorulan soruların yüzde 91’ine hızlı ve doğru bir şekilde cevap verebiliyor. İş Bankası, İşGPT ile hizmet kalitesini iyileştirmeyi, müşteri hizmetleri süreçlerini hızlandırmayı ve çalışanların verimliliğini artırmayı hedefliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sabri Gökmenler: ‘Bankamız, hazır modeller kullanmadan yetkin insan kaynağı ve güçlü teknolojik altyapıyla bu projeyi hayata geçirdi. İşGPT, bankacılık işlemlerinde hız ve doğruluk sağlayarak müşteri ve çalışan deneyimini artırıyor. Veri güvenliğine önem veriyoruz ve bu projede verilerimizin ülke dışına çıkmamasına özen gösteriyoruz. 100. yılımızda başlattığımız bu yenilikle, İş Bankası teknolojik bağımsızlığını pekiştiriyor ve Türk finans sektöründe öncü olmaya devam ediyor.’