İpekyol ve Inooster: KOZA Projesi 5. EX Ödülü!

Hands holding up a victory trophy.

Inooster ve İpekyol Grup, ‘KOZA Uygulaması’ ile 5. EX Awards Turkey de birinci oldu. Dr. Nihat Tavşan’ın metriklerine göre en yüksek skoru elde etti.

İpekyol Grup Perakende Direktörü Köksal Kaysı ve Inooster Kurucu CEO’su Murat Yılmaz, 11. Müşteri Deneyimi & Teknolojileri Zirvesi’nde ‘KOZA ile Dönüşüm: Oyunlaştırma ile Çalışan Deneyiminin Geleceği’ konulu oturumda detayları paylaştı. Ipekyol, Twist ve Machka markalarının 2 bin mağaza çalışanına yönelik geliştirilen KOZA uygulaması, manuel süreçleri otomasyonla birleştirerek oyunlaştırma dinamikleriyle harmanladı. Bu sayede iş süreçlerinin verimliliğinde yüzde 4-15 arası artışlar elde edildi. Uygulamanın kullanımı, günlük görevlerin kampanya süreçlerine olumlu etkisiyle satışları artırdı.

Köksal Kaysı, ‘İpekyol Grup olarak, sürekli dönüşümün ve yenilikçiliğin önemini biliyoruz. KOZA, İpekyol’un mağaza çalışanlarına sunduğu bir ayrıcalık ve inovasyon örneğidir. Bu uygulama sayesinde, süreçleri otomasyona çevirerek çalışanlarımızın işlerine daha bağlı olmalarını ve hedeflerine daha kolay ulaşmalarını başardık’ dedi.

Murat Yılmaz, KOZA’nın uçtan uca oyunlaştırma dinamikleri ve Inooster metodolojisiyle tasarlandığını belirtti. ‘Eğlenceli ve rekabetçi bir çalışan deneyimi sunan uygulama, manevi ve maddi ödülleri ile mağaza çalışanlarını motive ederken onlarla güçlü bir içsel bağ kuruyor ve iletişimi kuvvetlendiriyor. Bu başarı, Ipekyol Group ve Inooster iş birliğinin vizyoner yaklaşımının ve yenilikçi çözümlerinin bir sonucudur’ dedi.

Uygulama, moda akademisi, yarışmalar, düellolar, performans takibi, sürprizler, atölyeler ve motivasyon odaklı görevler gibi çeşitli aktiviteler sunuyor. Kullanıcılar başarı elde ettikçe puanlar kazanıyor, sanal marketten ödüller alıyor ve liderlik tablolarında başarılarını gösteriyor. Ayrıca, uygulama içinde kombin yarışması ve paylaşımların oylanması gibi özellikler bulunuyor. Mağaza çalışanlarının eğitimine katkı sağlamak için mikro öğrenme temelli “quiz” ve “düello” alanları da mevcut. Kurum içi iletişimi desteklemek için “dokümanlar” alanı ve satış süreçlerine yardımcı olmak için “ipucu” araçları da bulunmaktadır.

Moda dünyasında oyunlaştırma kavramını benimseyen ilk mobil uygulamalardan biri olan KOZA, kullanıcıların tercihlerine dayanarak seçilen Art Nouveau teması ve kullanıcı dostu arayüzüyle kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.