Intel, Yapay Zekalı İlk Core Ultra İşlemcilerini Tanıttı!

Yapay zeka teknolojisi hızla yayılıyor. Mobildeki gelişmelerin ardından Intel, yapay zekalı ilk Core Ultra işlemcilerini masaüstü dünyasına tanıttı.

Intel’in ilk yapay zeka özellikli işlemcisi Core Ultra 200S serisi, rakiplerine kıyasla yapay zeka uygulamalarında %50’ye kadar daha hızlı performans sunuyor. Yapay zeka ile güçlendirilen CPU, GPU ve NPU yetenekleri, içerik üretimi ve oyun deneyiminde büyük bir iyileşme sağlıyor. Bu işlemci, hem profesyoneller hem de oyuncular için yüksek verimlilik ve üstün performans vadediyor.

Yeni Intel Core Ultra 200S işlemcileri, yapay zeka özelliklerine rağmen enerji verimliliği sunarak %58’e kadar daha az güç tüketiyor ve oyun sırasında 165W’a kadar daha düşük sistem gücü kullanıyor. Ayrıca, önceki nesile göre %14 daha hızlı çoklu çekirdek ve %6 daha hızlı tekli çekirdek performansı sunarak genel performansta önemli bir iyileşme sağlıyor. Bu özellikler, hem enerji tasarrufu hem de yüksek performansı bir araya getiriyor.

Intel’in AI bilgisayarlar için geliştirdiği Core Ultra 200S serisi, 20 CPU PCIe 5.0 hattı, 4 CPU PCIe 4.0 hattı ve 2 entegre Thunderbolt™ 4 portu desteğiyle donatılmıştır. Ayrıca Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 bağlantılarını desteklerken, Killer Wi-Fi ile üstün kablosuz performans sunuyor. Bu işlemci, uygulama önceliği, bant genişliği analizi ve akıllı AP geçişi gibi özelliklerle kesintisiz, sürükleyici bir oyun deneyimi vadediyor. Kullanıcılar, her alanda yüksek performanslı bir bağlantı ve işlemci gücüyle benzersiz bir deneyim yaşıyor.

Intel Core Ultra 200S serisi işlemciler, 24 Ekim 2024’ten itibaren çevrimiçi, mağazalarda ve OEM ortak sistemleri aracılığıyla satışa sunulacak. Karşılaştırmalar çoğunlukla AMD Ryzen 9 9950X ile yapılmıştır.