Instagram, Çocuk ve Genç Kullanıcıların Hesaplarını Kısıtlayacak

Meta’ya bağlı Instagram, çocuk ve gençler için güvenlik önlemleri içeren ‘Genç Hesapları’ uygulamasını başlatacağını duyurdu.

16 yaş altı kullanıcıların, ebeveyn izni olmadan mevcut ayarları değiştiremeyeceği, çocuk ve gençlerin ise platformda görmek istedikleri içerikleri seçebileceği belirtildi.

Açıklamada, 16 yaş altı kullanıcıların varsayılan olarak ‘kilitli hesap’ ayarını kullanacağı ve mesajların sadece takip ettikleri kişilerden alınabileceği belirtildi. Genç kullanıcıların Instagram’da 1 saat geçirdikten sonra uygulamayı kapatmaları için bildirim alacakları belirtildi. Ebeveynler ise çocuklarının aktivitelerini denetleyebilecek.

Ebeveynlerin, çocuklarının Instagram’daki bazı aktivitelerini denetleyebileceği ifade edildi. Bu kapsamda, ebeveynler, çocuklarının günlük kullanım süresini belirleyebilecek, haftalık mesajlaştıkları kişileri ve görüntülenen konu başlıklarını inceleyebilecek.

Gençlerin yaşları hakkında yalan söyleyebileceği belirtilirken, yaş doğrulaması için kimlik sağlama ve video ile doğrulama gibi çok adımlı yöntemlerin kullanılacağı ifade edildi. Yetişkin doğum tarihiyle hesap açan gençlerin tespiti için bir teknoloji geliştirildiği ve ‘Genç Hesapları’ uygulamasının 2 ay içinde ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da, Ocak 2025’te ise dünya çapında devreye gireceği belirtildi. Ayrıca, diğer Meta platformlarında da ‘Genç Hesapları’ uygulamasının önümüzdeki yıl kullanıma sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.