İnşaat Sektöründe Yeşil Dönüşüm

Dünya Ekonomik Forumu, küresel inşaat sektörünün iklim değişikliğiyle mücadele ve biyolojik çeşitliliği koruma yolunda nasıl dönüştürülebileceğini detaylandırıyor.

Dünya Ekonomik Forumu, Boston Consulting Group (BCG) iş birliğiyle yayınladığı “Towards Green Building Value Chains: China and Beyond” raporunda, özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki hızlı kentleşmenin ortasında, inşaat sektörünün karbondan arındırılmasının büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Raporda, inşaat sektöründe sürdürülebilirliği artırmak için stratejik geçiş kaldıraçları tanımlanıyor. Bu kaldıraçların birleştirilmesiyle, sektörün azaltma potansiyelinin yüzde 80’inden fazlasını açığa çıkararak 1,8 trilyon dolarlık bir pazar fırsatı yaratılabileceği belirtiliyor.

Dünya Ekonomik Forumu MD’si Gim Huay Neo, “İnşaat sektöründeki oyuncular için büyümenin ve rekabet gücünün yeni sınırı, malzemeler geliştirmek, inşaat yöntemleri tasarlamak ve net sıfır karbonlu, doğaya olumlu ve aşırı hava şoklarına dayanıklı operasyonel sonuçlara ulaşmak olacaktır” dedi.

Yeşil Binalarda Dört Ana Madde

Net Sıfır: Yenilikçi malzemeler ve teknolojiler aracılığıyla tüm yaşam boyu emisyonların en aza indirilmesi.

Doğa Pozitif: Doğal unsurları entegre ederek binaların çevresel performansını artırmak.

Dayanıklı: Binaların aşırı hava ve iklim değişikliklerine dayanma yeteneğini en üst düzeye çıkarmak.

Refah Odaklı: Sakinlerinin fiziksel ve zihinsel refahını artırmak, topluluk gelişimini desteklemek ve herkesin erişimini sağlamak.