İngiltere Karbon Ticaretini Genişletiyor

İngiltere hükümetinin ETS Kurumu, ETS karbon fiyatlandırma sistemini atık ve enerji sektörlerine genişletmeyi ve sera gazı giderimlerini entegre etmeyi öneren yeni bir istişare paketini duyurdu.

ETS, kilit sera gazı yoğun sektörler için sera gazı emisyonlarına sınır getiriyor. Bu, şirketleri sektör iklim hedefleri doğrultusunda emisyonları azaltmaya teşvik etmek için zamanla azalıyor ve her yıl ürettiği her ton emisyon için şirketlere ödenek veriliyor. Emisyonları üst sınırın altına indiren şirketler, ikincil piyasada emisyon tahsisatlarını diğer endüstri katılımcılarına satabilir, bir karbon fiyatı oluşturabilir ve şirketleri temiz enerjiye ve gelişmiş enerji verimliliğine yatırım yapmaya teşvik edebilir. şu anda havacılık, enerji ve endüstri sektörlerinde geçerlidir, ancak Otorite, sistemin Birleşik Krallık ekonomisinin daha fazlasını kapsamasını incelemektedir. Geçen yıl, ETS’de mevcut sektörler için daha sıkı emisyon sınırları ve atık yakma ve yerel deniz taşımacılığından elde edilen enerjinin sisteme eklenmesi planları gibi bir dizi reform duyuruldu.

Kurum, atık ve atık yakımdan elde edilen enerji için danışmanlık sunuyor. 2026’dan itibaren 2 yıllık bir geçiş dönemini takiben, 2028’den itibaren sektör kaynaklı CO2 emisyonlarını dahil etmeyi öneriyor. Geçiş sürecinde, emisyonlar izlenecek, raporlanacak ve doğrulanacak, ancak ETS ödenekleri satın alma veya teslim etme zorunluluğu olmayacak. Sektörün karbondan arındırma teknolojilerini benimsemesi için teşvikler sağlanacak ve sektörün eklenmesi diğer girişimlerle birlikte gerçekleştirilecek.

Kurum ayrıca, Birleşik Krallık merkezli tasarlanmış sera gazı giderme (GGR) teknolojilerinin ETS’ye nasıl entegre edilebileceğini tartışmak üzere bir istişare başlattı. Bu, uzun vadeli bir pazar sağlayabilir İstişare, Birleşik Krallık’ın bağımsız İklim Değişikliği Komitesi (CCC) tarafından net sıfır hedeflerine ulaşmada sera gazı giderimlerinin önemini vurguluyor. Kurum, GGR’lerin ETS’ye entegrasyonunu keşfetmeye yönlendirildi.