ING Türkiye’den 176 Milyon Euro’luk Sendikasyon Kredisi

ING Türkiye, sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisini 176 milyon euro karşılığı tutarla yenileyerek, Türkiye’nin yeşil dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

ING Türkiye, sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisini, 176 milyon euro karşılığı tutarla yenilediğini duyurdu. Bu kredi, 18 ülkeden 31 bankanın katılımıyla gerçekleştirildi. Banka, hedeflediği tutarın 2.5 katı talep topladı.

Uluslararası Katılım ve Koordinasyon

Bu finansman işlemi, 18 ülkeden 31 bankanın katılımıyla gerçekleştirildi. ING N.V. ve Emirates NBD Capital Limited, sürdürülebilirlik koordinatörü olarak görev alırken, Emirates NBD Capital Limited işlem koordinatörü ve Emirates NBD Bank (P.J.S.C.) ajan banka olarak yer aldı. Kredinin maliyeti, Amerikan Doları için SOFR + yüzde 2,50 ve Euro için Euribor + yüzde 2,25 olarak belirlendi.

Sürdürülebilirlik Performans Kriterleri

Yenilenen sendikasyon kredisi için üç sürdürülebilirlik performans kriteri belirlendi. Bankanın ilave olarak sağlayacağı yeşil ve sosyal kredilerin miktarına, Organizasyonel Sağlık Endeksi (OHİ) skoruna bağlı performans kriterlerine ulaşılması durumunda sendikasyon kredisinin maliyetlerinde iyileştirme sağlanacak.

“Finans sektörünün dönüştürücü gücü olduğuna inanıyoruz”

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, sürdürülebilirliği stratejik öncelikleri arasında konumlandırdıklarını belirtti. Gökgöz, “Sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmada finans sektörünün dönüştürücü gücü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda stratejimizde hem sürdürülebilir finansmanı önceliklendiriyor hem de kendi operasyonlarımızda net sıfır karbon hedefiyle ilerliyoruz” dedi.