Inditex, Sürdürülebilirlik Stratejisi Kapsamında Galy’nin Hissesini Satın Aldı

Inditex, ABD’li sürdürülebilir tarım girişim firması Galy’nin hissesini satın alarak sürdürülebilirlik yatırımlarını genişletiyor.

Zara, Massimo Dutti ve Pull&Bear gibi prestijli tekstil markalarının ana şirketi olan İspanyol holding Inditex, sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak ABD’li sürdürülebilir tarım girişim firması Galy’nin hissesini satın aldı. Şirketin CEO’su Oscar Garcia Maceiras, bu yatırımı yıllık genel kurulda duyurdu.

Inditex’in Sürdürülebilirlik Hedefleri

Inditex, 2022’de tekstil geri dönüşümünde uzmanlaşmış ABD moda teknolojisi şirketi Circ’e yatırım yapmış ve Infinited Fiber şirketinden geri dönüştürülmüş elyaf satın almak için üç yıllık bir taahhüt imzalamıştı. Şirketin hedefi, 2030 yılı sonuna kadar elyaflarının %40’ını geleneksel geri dönüşüm yöntemlerinden, %25’ini ise yenilikçi malzemelerden elde etmek.

Galy ve Biyoteknoloji

2019’da kurulan Galy, Literally Cotton olarak bilinen bitki hücrelerinden laboratuvarda yetiştirilen pamuk oluşturmak için biyoteknolojiyi kullanan yenilikçi bir süreç geliştirdi. Bu satın alma, Inditex’in 2030 yılına kadar tüm tedarik zincirindeki emisyonları yarıya indirme taahhüdü ve sürdürülebilirlik yatırımlarıyla uyumlu olarak gerçekleştirildi.