IC Enterra, İtalya’daki Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Odaklanıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji yatırımcılarından IC Enterra Yenilenebilir Enerji, İtalya’daki Bovino Wind S.r.l’nin yüzde 51 hissesini devralarak, İtalya’daki yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. IC Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirket, 43.2 MW kapasiteli rüzgâr enerji santrali (RES) projesini 2026 yılı sonuna kadar işletmeye almayı hedefliyor.

IC Enterra, Bovino Wind S.r.l’nin sermayesinin yüzde 51’ine denk gelen hissesini 5,100 Euro bedelle devraldı. Şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, devir işlemleri sonrası 1 milyon 804 bin 687 Euro bedelin iş geliştirme süreçlerine harcandığı belirtildi. Bu yatırımla, IC Enterra İtalya’daki enerji projelerine olan bağlılığını ve büyüme planlarını bir kez daha teyit etti.

43.2 MW’lık RES Projesi 2026’da Devrede Olacak

Bovino Wind S.r.l.’nin şu anda geliştirdiği 43.2 MW kapasiteli RES projesi için olumlu bağlantı görüşü alınmış durumda. Gerekli izinlerin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanmasının ardından yatırıma başlanacak ve projenin 2026 sonuna kadar devreye alınması planlanıyor. Santralin yıllık yaklaşık 128,667 MWh üretim yapması ve 8.5 milyon Euro ilave EBITDA yaratması bekleniyor.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, bu yeni yatırımın IC Enterra’nın İtalya’daki stratejik büyüme hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Kızılok, daha önce Troia Wind S.r.l şirketinde 64.8 MW kapasiteli başka bir RES projesi geliştirdiklerini hatırlatarak, bu iki projenin toplamda 21.5 milyon Euro ilave EBITDA yaratmasını beklediklerini açıkladı. Kızılok, “İtalya’daki bu yatırımlar, şirketimizin kârlı ve sürdürülebilir büyüme stratejileri açısından önemli bir dönüm noktası olacak” dedi.