Huawei 2.600 Dönümlük Ar-Ge Merkezi Açtı!

Huawei, Şanghay Qingpu projesini tamamlayarak resmi adı Huawei Lianqiu Gölü Ar-Ge Merkezi olan dev tesisini açtı. Bu merkez, Çin’in Batı’dan bağımsız teknoloji geliştirme çabasının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın En Büyük Teknoloji Merkezlerinden Biri

Yaklaşık 10 milyar yuan (1,4 milyar dolar) maliyetle inşa edilen merkez, 2600 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş durumda. 35.000 Huawei çalışanını barındırabilecek 40.000’den fazla ofise sahip olan tesis, Apple Park ve Microsoft Redmond Kampüsü’nün toplam alanından daha geniş bir yüzeye sahip.

Merkezde Neler Yapılacak?

Lianqiu Gölü Ar-Ge Merkezi, Huawei’nin tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini tek çatı altında topluyor. HiSilicon yongaları, 5G-A/6G gibi kablosuz teknolojiler, Huawei akıllı telefonları, otomobiller ve dijital enerji araştırmaları gibi farklı projeler bu merkezde yürütülecek.

Ar-Ge Merkezinin Özellikleri

Sekiz farklı bölgeden oluşan merkezde, bölümleri birbirine bağlayan yollar, trenler ve üst geçitler bulunuyor. 2021 yılında başlayan proje, üç yılı aşkın bir sürede tamamlandı.

Huawei CEO’sundan Açıklama

Huawei CEO’su Ren Zhengfei, projenin ilham kaynağı olarak Chicago Lakeside Complex’i gösterdi. Ayrıca, Yangtze Nehri Deltası’nın yabancılar için cazip bir ortam sunduğunu ve Huawei’de çalışan yabancı bilim insanlarının kendilerini farklı bir ülkede hissetmeyeceklerini vurguladı.