HepsiJET Elektrikli Araçlarla Kargo Dağıtımına Başladı

Hepsiburada‘nın kargo ağı HepsiJET, filosuna kattığı yirmi bir adet elektrikli araçla Türkiye’nin belirli bölgelerinde dağıtıma başladı.

HepsiJET, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yeni nesil teslimat yöntemleriyle e-ticaret lojistiğinde çalışmalar geliştirmeye devam ediyor.

Netlog Lojistik iş birliğiyle ‘Musoshi’ adlı yüzde yüz yerli üretim olan yirmi bir adet elektrikli aracıyla Türkiye’nin belirli bölgelerinde kargo dağıtan şirket, bu kullanım ile aylık ortalama 1404 kilometre başına, yaklaşık 0,21 ton karbon emisyonunun azaltılmasını hedeflediğini açıkladı.

Hepsiburada Lojistik Grubu CEO’su Hakan Karadoğan, projeyle ilgili olarak, “HepsiJET e-ticarete odaklanmış yeni nesil bir kargo şirketi. Yenilikçi hizmet anlayışımızla Türkiye’deki e-ticaret taşımacılık ve teslimat sistemini yeniden şekillendirme çalışmalarımız sürüyor. Elektrikli araç projesi de bu vizyonun önemli bir parçası. Doğayı koruyan teslimatlar yapan araçlarımız sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmada fark yaratan bir kilometre taşı olacak. Projeyle yakıt tüketimini ve karbon salınımını önemli ölçüde düşürerek çevreye duyarlı bir lojistik ağı oluşturacağız. Son kilometre lojistiğinde sera gazı salınımını önemli ölçüde azaltmayı amaçlıyoruz. Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması gelecekte daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre için önemli bir adım olacak. İki yerli teknoloji şirketi olarak, sürdürülebilir yarınlar için bir araya geldiğimiz için mutluyuz” dedi.