Hepsiburada, Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Hepsiburada, “Yarınlara Söz” eğitim ve staj programının ikincisini yeniden başlattı.

12 Ağustos Birleşmiş Milletler Dünya Gençlik Günü olarak belirlenen program, üniversite öğrencilerinin eğitim ve istihdama erişimini kolaylaştırmak, dijitalleşen ticaret dünyasında gençlerin yer almasını desteklemek ve gençler arası eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor.

Son başvuru tarihi 20 Eylül olan programa bu yıl kendisi ya da ailesi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilecek.

Sekiz hafta sürecek e-ticaret, girişimcilik ve pazarlama odaklı eğitim programına başvuranlar arasından 150 öğrenci seçilecek. Programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilere katılım sertifikası verilecek. En yüksek başarı puanını elde eden öğrenciler ise Hepsiburada’da staj yapma şansına sahip olacak. Seçim sürecinde kadın öğrencilere yönelik yüzde 80 kota uygulanacak. Başvurular, ‘Yarınlara Söz‘ internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Hepsiburada’nın Anadolu üniversitelerinde mühendislik eğitimi gören gençlere yönelik olarak gerçekleştirdiği “Yarınlara Söz” programı, katılımcılara e-ticaret dünyasının kapılarını açarken girişimciliğin teşvik edilmesi kapsamında gerekli yetkinlikleri de kazandırmayı amaçlıyor.

İlk yılında programı tamamlayan tüm katılımcılar 40 saatlik eğitim alırken, staj yapmaya hak kazanan öğrenciler ise 65 saatlik danışmanlık desteğinden faydalandı. Program, son iki yıldır Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği (SistersLab) işbirliğiyle yürütülüyor.

Program kapsamında gençlere, e-ticaret, girişimcilik ve pazarlama eğitimlerinin yanı sıra mülakat teknikleri, web tasarımı, toplumsal cinsiyet eşitliği, etkili sunum hazırlama ve LinkedIn kullanımı gibi konularda da eğitimler veriliyor. Eğitimler, 5 Ekim – 20 Kasım arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, Nisan – Haziran 2025 döneminde Hepsiburada’da staj yapma ve birebir danışmanlık imkanına sahip olacak.