Heineken , Geri Dönüştürülen Tutamaçları Kullanmaya Başladı

Heineken Green Grip, plastik içermeyen bir tutamaç sunan markanın sürdürülebilir ambalaj çözümünün en son üyesi

Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle büyük operasyonel aksamalara rağmen, HEINEKEN Birleşik Krallık yenilikçi %100 plastik içermeyen karton tutamaçlı sürümlerini perakendecilere dağıtımına başladı.

Yeni ambalaj sadece plastiği ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda malzeme kullanımını en aza indiriyor ve israfı da azaltıyor. Green Grip olarak adlandırılan yeni tutamaçlar ile yılda 94 milyon plastik torbaya eşdeğer 517 tondan fazla plastiği ortadan kaldıracak.

Tutamaç, tüm bira ve elma şarabı portföyüne genişletilmeden önce Heineken, Foster’s ve Kronenbourg 1664 çoklu paket kutularında yer alacak. Şirketin benzeri görülmemiş bu dönemde sürdürülebilir bir şekilde inovasyon yapma taahhüdü, 2022’in sonuna kadar bu tür plastiği süpermarket raflarında yer alması hedefleniyor.

heineken-geri-donusturulebilir-materyalden-elde-edilen-tutamac-ile-degistirdi

Avrupa’nın birçok ülkesine teslim edilecek karton tutamaçların üretileceği fabrikalarda yeni paketleme makinelerinin kurulumuyla, HEINEKEN Birleşik Krallık, makinelerin Manchester’daki bira fabrikasına kurulmasına kısmen yardımcı olmak için sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak önemli bir lojistik engelin üstesinden geldi. Manchester’daki ekip, kurulum sürecinde İtalyan mühendislerle işbirliği yapmak ve makinelerin güvenli bir şekilde nasıl çalıştırılacağı konusunda sanal eğitim almak için akıllı gözlüklerden faydalandı.