Güneş Enerjisinde Devrim: Kir Tutmayan Paneller!

Çinli güneş teknolojisi şirketi LONGi, kirlenme sorununu ortadan kaldıran ve toz tutmayan devrim niteliğindeki güneş panelini tanıttı.

LONGi’nin toz tutmayan güneş paneli, geleceğin teknolojisini bugüne taşıyor. Hi-MO X6 Guardian modülü, toz ve kir birikimini önlemek için özel olarak tasarlandı. Bu panellerde kullanılan kısa uç çerçeve tasarımı, yağmur suyunun panellerden kolayca akmasını sağlıyor ve kenarlarda toz birikmesini engelliyor. Ayrıca, çerçevelerin içinde bulunan küçük drenaj yarıkları, ekstra suyun bile panellerden uzaklaşmasını sağlıyor.

LONGi Solar Avustralya’nın ulusal satış müdürü Brett Robinson, bu yeni modülün Smart Energy Council Konferansı ve Expo 2024’te tanıtıldığını belirtti. Robinson, “Müşterilerimiz toz birikiminden çok şikayetçiydi. Bu modülle bu sorunu tamamen çözdük,” dedi. Global Müşteri Memnuniyeti anketi, güneş paneli sahiplerinin en büyük endişelerinden birinin kir ve toz birikimi olduğunu ortaya koymuştu. Hi-MO X6 Guardian Anti-Dust modülü, bu sorunu kökten çözerek temiz kalmanın yanı sıra üst seviye performans ve verimlilik sunuyor.

Arka temas teknolojisi sayesinde, elektriği taşıyan metal şeritler panelin arkasına yerleştiriliyor. Bu sayede, güneş ışığı panelin tamamına engelsiz bir şekilde ulaşıyor. LONGi’nin Ar-Ge ekibi, bu yeni teknoloji sayesinde standart modüllere göre yüzde 6 daha fazla güç elde ettiklerini belirtiyor. Güneş panellerinin daha fazla güneş ışığı emmesi, enerji faturalarını azaltacak ve fosil yakıtların neden olduğu ısı tutucu gazların atmosferdeki miktarını düşürecek.

LONGi, 2028 yılına kadar yıllık yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedariki sağlamayı ve gelişmekte olan ülkelere yeşil enerji ve yeşil hidrojen projeleri getirmeyi hedefliyor.