Görüntü Arama Deneyimini Değiştirecek Yeni Google Özelliği

Google’ın, Mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde tanıttığı “Fotoğraflara Sor” (Ask Photos) özelliği, ABD’deki belirli Google Labs kullanıcılarına sunulmaya başladı.

Bu yeni özellik, Google Fotoğraflar uygulamasında Gemini yapay zeka modellerini kullanarak, fotoğraflarınızdaki içeriklere dayalı yanıtlar veriyor ve ilgili görselleri ön plana çıkarıyor.

Fotoğraflara Sor, diğer chatbot’larda olduğu gibi, verilen istemlere göre yanıtlar üretebiliyor. Uygulamanın alt kısmına eklenen yeni bir sekme üzerinden bu özelliğe ulaşabiliyorsunuz. Google’ın açıklamasına göre, kullanıcılar Fotoğraflara Sor özelliğini, örneğin yakın zamanda çıktıkları bir tatili özetlemek ya da ailenin en iyi fotoğraflarını seçip bir albüm oluşturmak için kullanabilirler. Bu özelliği denemek isteyenler, Google’ın web sitesindeki bekleme listesine kayıt olabilirler.

Fotoğraflara Sor’u kullanırken, dilediğiniz zaman mevcut fotoğraf bulma yöntemi olan klasik aramaya geçiş yapabiliyorsunuz. Google, klasik arama işlevini de geliştirerek, doğal dil kullanarak daha etkili aramalar yapmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, arama sonuçlarını tarihe veya alaka düzeyine göre sıralayabilme seçeneği de mevcut.

Bunların yanı sıra, Kütüphane sekmesi, Koleksiyon sayfası olarak yeniden yapılandırıldı. Bu değişiklikle, fotoğraf ve videoları bulmak daha da kolay hale geliyor. Özellikler, şu an için Android ve iOS’ta İngilizce olarak sunuluyor; önümüzdeki haftalarda ise daha fazla dilde kullanıma açılması bekleniyor.