Google Translate’e 110 Yeni Dil Desteği Eklendi

Google Translate, çevrilebilen dil sayısını neredeyse iki katına çıkararak 110 yeni dil desteği sağladığını duyurdu.

Google, Google Translate’e 110 yeni dil desteği eklediğini ve bu güncellemeleri kolaylaştırmak için PaLM 2 büyük dil modelini kullandığını açıkladı.

Google’ın Kıdemli Yazılım Mühendisi Isaac Caswell, yeni eklenen dillerin 614 milyondan fazla kişi tarafından ya da global nüfusun yaklaşık yüzde 8’i tarafından konuşulduğunu iddia etti. Caswell, dillerin yaklaşık dörtte birinin Afrika kökenli olduğunu ve Google’ın bugüne kadar Afrika dillerine yönelik en büyük genişlemesinin bu yenilik olduğunu dile getirdi. 

Blog yazısında ayrıca Google’ın dilleri seçme ve hangi lehçeleri destekleyeceğine karar verme felsefesi hakkında ayrıntı da verildi. Buna göre şirket, her dilin en yaygın kullanılan çeşitlerine öncelik verdi.

Bu güncelleme ile Google Translate tarafından desteklenen toplam dil sayısı 243’e çıkarılmış oldu.  Apple Translate ise güncel olarak sadece 21 dili destekliyor.

Son dönemde popülerliği artan çeviri platformlarından DeepL ise 165 yeni pazarda faaliyet göstermeye başlasa da henüz dil sayısını artırmaya yönelik bir hamlede bulunmadı.

author avatar
Ezgi Aydoğanoğlu