Google Arama Motoruna Alternatif: Genspark

Arama motoruna güç veren LLM’ler, sorguları yanıtlamak için birden fazla kaynaktan yararlanan ve her yanıtı güvenilir veri tabanlarına karşı kontrol eden yapay zekâ destekli arama motoru Genspark, Google arama motoruna alternatif olarak konumlandırılıyor.

Ayrıca bulduğu bilgileri Sparkpages adı verilen sayfalar halinde düzenleme imkânı sunan, ücretsiz bir arama motoru sağlayan şirket, hizmetinin kullanıcıların ilgili bilgileri daha hızlı bulmalarına yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Genspark ayrıca yerleşik bir sohbet robotuna erişim sağlıyor. Kullanıcıların bir Sparkpage makalesi hakkında takip soruları sormasına ve ilgili konuları öneren hızlı tavsiyelere erişmesine olanak tanıyor.

Genspark’ın Google’a en benzer özelliği ise online alışverişe ayrılmış bir arayüz bölümü içermesi oluyor. Bu bölümde e-ticaret sitelerinden alınan ürün listeleri gösteriliyor.

Platformda bir arama yaptığınızda tüm sonuçlar aslında aradığınız şeylerin düzgün bir şekilde bir araya getirilmiş bütünü olarak size sunuluyor. 

60 Milyon Dolar Yatırım

Genspark’ın kısa süre önce Lanchi Ventures liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldığı ve bu yatırımı yeni ofis açmak için kullanacakları da duyuruldu.

Şu anda beta sürümde ve tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen Genspark, ayrıca ücretli abonelikler sunarak arama motorundan para kazanma olasılığı üzerinde de çalışıyor.