Google, Android’i Daha Akıllı Hale Getiriyor

Google, Android kullanıcıları için iki yeni özellik tanıttı: Call Casting ve Internet Sharing. Bu cihazlar arası hizmetler, cihazlar arasında daha kolay bağlantı kurmayı ve çağrıları aktarmayı sağlıyor. Aslında, Google bu iki özelliği mayıs ayında duyurmuştu, ancak şimdi Android cihazlarda kullanılabilir hale geldi.

Google’un sunduğu ilk özellik olan Call Casting, kullanıcıların Google Hesaplarına bağlı cihazlar arasında video çağrılarını aktarmasına olanak tanıyor. Şu anda sadece Google Meet için geçerli olan bu özellik sayesinde, kullanıcılar telefonlarındaki video çağrılarını tabletlerine veya masaüstü tarayıcılarına taşıyabiliyor. Bu sayede, kullanıcılar Call Casting özelliği ile video çağrılarını kolayca başka bir cihaza yönlendirebilecekler.

Google’un tanıttığı ikinci özellik ise Internet Sharing. Bu özellik, kullanıcıların Google Hesaplarına giriş yapmış Android cihazlar ve Chromebooks arasında internet bağlantısını otomatik olarak paylaşmasına olanak tanıyor. Kullanıcıların bu özellikten yararlanabilmesi için Bluetooth ve cihaz konumunun açık olması gerekiyor. Ancak, Samsung cihazları bu özelliği desteklemiyor ve bunun yerine otomatik hotspot özelliğini kullanabiliyorlar.

Bu yeni özellikler, şu anda Google Play hizmetlerinin 24.28.34 sürümünü çalıştıran Android cihazlarda beta olarak mevcut. Android 11 ve üzeri sürümlerle uyumlu olduğunu da belirtmek gerekiyor. Google’ın bu hamlesi, kullanıcıların cihazlar arasında daha sorunsuz ve entegre bir deneyim yaşamalarını hedefliyor.