Google Android 15 Beta 4’ün Sunduğu Yenilikler

Google, Android 15’in tam sürümünü yayınlamadan önce Beta 4 sürümünü kullanıcılarla buluşturdu. Bu yeni sürüm, birçok hata düzeltmesi ve iyileştirme sunuyor.

Google, Android 15 Beta 4 ile eski PNG tabanlı emoji yazı tipini, daha kaliteli ve yüksek çözünürlüklü vektör tabanlı emojilerle değiştirdi. Bu değişiklik, Android cihazlarda daha net ve estetik emojilerin kullanılmasına olanak tanıyor.

Beta 4 sürümü, geliştiricilere uygulamalarının Android 15 ile tam entegrasyonunu sağlama imkânı sunuyor. Bu da stabil sürümün çok yakında duyurulabileceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Android 15 Beta 4 ile Gelen Düzeltmeler

Pixel 6 Cihazları: Güncelleme sonrası cihazın çok erken sıfırlanarak kullanılmaz hale gelmesi sorunu giderildi.

Pixel Fold: Cihazın katlanıp açılması sırasında Face Unlock işlemini gerçekleştirme sorunları düzeltildi.

Hızlı Ayarlar Kutucuğu: Kontrast sorunu düzeltilerek okunabilirlik artırıldı.

Uygulama Bildirim Ayarları: Cihaz yedeği sonrası bildirim ayarlarının geri yüklenmemesi sorunu giderildi.

AVD Başlatma: Android 15 sistem görüntüsünü kullanan Android Sanal Cihazının gömülü modda başlatılamaması sorunu çözüldü.

Sistem Kararlılığı ve Performans: Genel sistem kararlılığı, bağlantı, performans, kullanılabilirlik ve kamera ile ilgili çeşitli sorunlar düzeltildi.

Bluetooth ve Digital Car Key: Digital Car Key uygulamasının düşük gecikmeli tarama yapmasını engelleyen hata ve Bluetooth eşleştirme taleplerindeki uyuşmazlıklar düzeltildi.