Goodyear: Sürdürülebilirliğe Adım Adım

Goodyear, 2023 Kurumsal Sorumluluk Performansı raporunu paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada, raporun iç ve dış paydaşlara nasıl değer kattığına dair detayların yanı sıra, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda kaydedilen ilerlemelerin de vurgulandığı belirtildi.

Öncelikli Konular ve İklim Hedefleri

Raporda, Goodyear’ın 2022’nin sonlarında Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartlarına uygun olarak gerçekleştirdiği çifte önemlilik değerlendirmesinin ardından belirlediği yüksek öncelikli konular arasında iklim, dekarbonizasyon, adaptasyon, döngüsellik, insan ve işçi hakları, tedarik zinciri yönetişimi ve şeffaflık yer alıyor. 2023 raporu, GRI standartları referans alınarak hazırlandı ve Kapsam-1 ile Kapsam-2 sera gazı emisyon verileri üçüncü taraflarca doğrulandı.

Mark Stewart’dan Açıklama

Goodyear Üst Yöneticisi (CEO) Mark Stewart, sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekerek, “2023 kurumsal sorumluluk raporlarımız, yeni inovasyonlar ve malzemeler keşfetmekten, kurumsal sorumluluk hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak stratejiler belirleyip uygulamaya kadar, çalışanlarımızın daha iyi bir gelecek inşa etme çabalarını göstermektedir,” ifadelerini kullandı.

2050’ye Kadar Net Sıfır Hedefi

Goodyear, çevresel etkilerini azaltma amacıyla önemli adımlar attı. Şirket, 2023’te Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonlarını 2019 referans değerine göre yüzde 21,9 oranında düşürdü ve küresel üretim operasyonlarında yenilenebilir elektrik kullanımını yüzde 37’ye çıkardı.

Sürdürülebilir Ürün Geliştirme

Goodyear, Aralık 2023’te ABD’de piyasaya sürmeyi planladığı yüzde 70 sürdürülebilir malzemeden üretilen EcoReady lastiği ile 2030 hedefi olan yüzde 100 sürdürülebilir malzemeden üretim yolunda ilerlemeye devam ediyor. EcoReady, petrol bazlı yağ kullanımını azaltmak için soya fasulyesi yağı, atık miktarını düşürmek için yüksek kaliteli pirinç kabuğu külü silika ve sürdürülebilir kaynaklı doğal kauçuk içermektedir.

Ayrıca, 2023’te Küresel Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu ile iş birliği yaparak, Endonezya’da yaklaşık 5.000 çiftçiye tarımsal uygulamalarını geliştirmeleri için eğitim veren bir Yetenek Geliştirme Projesi’ne destek oldu.

Goodyear’ın 2023 Kurumsal Sorumluluk Raporu’na, Goodyear’ın Kurumsal Sorumluluk web sitesinden ulaşabilirsiniz.