Global Liderler Zirvesi 2024 için Geri Sayım Başladı

Dünyanın dört bir yanından liderleri, iş dünyasının fikir önderlerini ve ünlü konuşmacıları buluşturacak Global Liderler Zirvesi 2024 için geri sayım başladı. Zirve, 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da düzenlenecek ve 70’ten fazla oturumda, 100’ü aşkın değerli konuşmacıya ev sahipliği yapacak.

Yapay Zekâ Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek

Bu yılın ana teması olarak Yapay Zekâ Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek belirlenen zirvede, liderlik, yönetim, ekonomi, finans, dijital ve teknoloji konuları ön plana çıkacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat zirvenin açılış konuşmasını yaparken, ilk günün öğleden sonraki oturumlarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bir konuşma gerçekleştirecek. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 19 Eylül’de “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” başlıklı oturumda konuşma yapacak.

Dünyaca Ünlü Konuşmacılar İstanbul’a Geliyor

Zirvede dikkat çeken isimlerden biri, dünyaca ünlü jeopolitik stratejist ve siyaset bilimci Dr. George Friedman. Ayrıca, sürdürülebilirliğin öncüsü olarak kabul edilen John Elkington ve vizyoner liderlik gurusu olarak tanınan Dr. Oleg Konovalov da konuşmalarıyla zirveye katkı sunacak.

Zirvenin ilk günü, iş dünyası için önemli bir etkinlik olan CEO Circle özel öğle yemeği de düzenlenecek. Türkiye ve dünyadan CEO’ların, üst düzey pazarlama liderlerinin katılacağı bu özel oturum, 18 Eylül’de gerçekleştirilecek. Aynı gün CFO Circle ve CIO/CTO Circle oturumları da yer alacak.

Zirve, yalnızca liderlik ve yönetim konularını değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve teknolojiyi de gündeme taşıyor. Zirve kapsamında fiziki katılımcılar için özel içerikler paylaşılırken, 70’ten fazla ülkeye online yayınlarla ulaşılması hedefleniyor. Toplamda 5 bin fiziki katılımcının yanında, 10 binden fazla online izleyici zirveyi takip edecek.

Zirve Başkanı ve KREA M.I.C.E. Kurucusu Seda Mızraklı Ferik, zirvenin zengin içeriği ve liderlerden liderlere süzülmüş bilgileriyle iş dünyasının geleceğine ışık tutacağını vurguluyor. İstanbul’un kültürel çeşitliliği ve kapsayıcılığıyla Global Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmasının Türkiye markası için önemli bir adım olduğunu belirten Ferik, misafirlerin Türkiye markası için birer “marka elçisi” olacağını öngörüyor.

Karbon Ayak İzi Düşük Zirveler

Ferik, zirvenin karbon ayak izini minimize eden bir etkinlik olduğunun altını çizerek, zirvenin hem fiziki hem de online bölümlerinde çevreye duyarlı teknolojiler kullandıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl zirve, dünya genelinde en düşük karbon ayak izine sahip etkinlik olarak tescillendi.