Genç Mühendisler Yeşil Yaka’da Buluşuyor!

Ankara Kalkınma Ajansı, “Yeşil Yaka Programı” ile sürdürülebilirlik, çevre ve enerji alanlarında Mühendisler ve mezunlarına yeşil dönüşüm eğitimi sunacak.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, “Yeşil Yaka Programı” ile yeşil dönüşüm sürecine adaptasyonun desteklenmesi ve Ankara’nın rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Program çerçevesinde, katılımcılara yeşil dönüşüm konusunda bilgi kazandırmak amacıyla ücretsiz eğitimler verilecek. Eğitimler, ajansın konferans salonunda yüz yüze gerçekleştirilecek. Katılımcılar, sürdürülebilirliğin kurumsal düzeyde uygulanması, temel su ve karbon ayak izi hesaplama yöntemleri, enerji yönetimi sistemleri gibi birçok konuda bilgi edinecekler.

Kurumlarda sürdürülebilirlik, enerji, çevre, kalite ve yönetim sistemleri alanında çalışanlar veya bu konularda kendini geliştirmek isteyen profesyoneller ile üniversitelerin mühendislik ve kimya bölümlerinden mezun gençler için düzenlenen eğitim programı, 5 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında 09.30-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün bu yıl belirlediği “Kadın Girişimciliği, Kadın İstihdamı” teması kapsamında, Ankara’da karbon düzenlemesi mekanizmasından etkilenecek sektörlerde çalışanlar ile kadın girişimciler başvuruda öncelik kazanacak. Katılımcılar, Türk Standartları Enstitüsü Global AŞ tarafından verilecek eğitimlere katılmak için 23 Ağustos saat 12.00’ye kadar Ankara Kalkınma Ajansı’nın internet sitesindeki (https://ankaraka.org.tr/) formu doldurarak başvurabilirler. Katılımın 30 kişiyle sınırlı olduğu eğitim için seçilen katılımcılara, 29 Ağustos’a kadar e-posta veya telefon yoluyla bilgi verilecek.