Gaming İstanbul 2024 Heyecanı Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Gaming İstanbul (GIST) 2024, oyun dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik, oyun severler ve dijital eğlence tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlikte oyun turnuvalarından cosplay gösterilerine kadar birçok aktivite yer alacak.

Yeni Oyunlar

Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Riot Games, mobil MOBA oyunu Wild Rift ile Gaming İstanbul’da oyun severlerle buluşacak. Ayrıca, Clay Token Games’in geliştirdiği ve makine sürülerinin savaşını konu alan yeni nesil MOBA Steel Swarm: Apocalypse, ilk kez fiziksel bir etkinlikte ziyaretçilere sunulacak.

Oyun Geliştiriciler

Gaming İstanbul’un en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan Indieway, oyun geliştirici profesyonelleri bir araya getirecek. Indieway, sektörün önde gelen isimlerini ağırlayacak. Katılımcılar arasında Apprien CEO’su Arto Käyhkö, Frogames Co-Founder Juan Gabriel, Ubisoft Redlynx Senior Game Designer Isaque Sanches gibi uluslararası profesyoneller yer alacak.

Markalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek Gaming İstanbul 2024’te, birçok önemli marka ve oyun firması yer alıyor. Riot Games, Monster Bilgisayar, Unity, Exvega, TCL gibi global markalar, oyun severlerle buluşacak. Etkinlikte, yeni oyunların tanıtıldığı stantlar, eğlenceli oyun cihazları ve ödüllü turnuvalar ziyaretçileri bekliyor.

Etkinlik, saat 10.00 ile 20.00 arasında ziyaret edilebilecek. Son gün olan 15 Eylül’de etkinlik 18.00’da sona erecek.