Ford’un Batarya Fabrikası Kurma Çalışmaları Başladı

ABD’nin büyük otomobil üreticilerinden Ford, Çin merkezli Contemporary Amperex Technology (CATL) şirketinin teknolojisini kullanarak batarya fabrikası kurmak için 3,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Ford ve CATL arasında yapılan anlaşmaya kapsamında, Ford’un Avrupa ve Asya’da 13 fabrikası olan CATL’nin lityum demir fosfat (LFP) batarya hücresi bilgisini ve hizmetlerini kullanarak batarya üreteceği açıklandı. Ford, ABD’nin Michigan eyaletinde kurulacak batarya fabrikası için 3,5 milyar dolar harcayacak. LFP bataryalarının üretimine 2026 yılında başlanacak, ilk etapta ise 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Amerika’da elektrikli araç devrimine liderlik etmeye kararlı olduklarını dile getirdi. Ford, bunun şirketi sektördeki küresel dönüşümün en ileri noktasında tutacak teknolojiye ve işlere yatırım yapması anlamına geldiğini aktardı.

Ford Başkan Yardımcısı Lisa Drake de Ford’un dördüncü batarya fabrikasını Michigan’da kurma kararında ABD’de enflasyonun düşürülmesine yönelik kapsamlı sağlık, iklim ve vergi düzenlemelerini içeren ve ABD Başkanı Joe Biden’ın geçen yıl ağustos ayında imzaladığı Enflasyonu Düşürme Yasası’nın “inanılmaz derecede önemli” olduğunu söyledi.