Filli Boya’dan Girişimci Genç Usta Projesi

Filli Boya, Girişimci Genç Usta Projesi kapsamında gençlere kendi işlerinin patronu olma fırsatı sunarak ilk eğitim dönemini başlattı.

Şirketin açıklamasına göre; 18-30 yaş aralığındaki meslek sahibi olmayı hedefleyen herkese yönelik olan proje, ilk eğitime katılan 20 usta adayına, 1 ay süresince gerçekleştirilecek uygulamalı derslerle boya uygulamalarının inceliklerini ve farklı zeminlere nasıl uygulanacağını öğretecek.

Boya öncesi hazırlık ve sonrasındaki uygulamalar, adaylara aşama aşama ve yoğun pratikle detaylı bir şekilde aktarılacak. Eğitim sürecinde, katılımcılar boyanın kimyasından sektörde yaygın olarak kullanılan terimlere kadar pek çok farklı modülde eğitim alacaklar. Ayrıca iş güvenliği konusunda bilinçlendirilecek olan usta adayları, kıdemli ustalarla bir araya gelerek, mesleği deneyimli isimlerden doğrudan dinleme fırsatı bulacaklar.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan adaylar, kıdemli ustaların rehberliğinde geçirecekleri 4 aylık staj sürecine başlayacaklar. Stajın ardından “Filli Ustam” uygulamasına dahil olarak iş fırsatlarına hızla erişme imkanı bulacaklar. Filli Boya, programı başarıyla tamamlayan genç ustalara 1 yıl boyunca bireysel emeklilik ödemeleri yapacak. Ayrıca başarılı katılımcılara Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavına giriş hakkı da tanınacak.

Filli Boya, Gençlerin Girişimlerini Destekliyor

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Filli Boya Müşteri Deneyimi Yönetim Müdürü Günnur Korkmaz, toplumdaki “usta” algısının değişmesi için çalıştıklarını belirtti. Korkmaz, “Filli Boya, her ne kadar Filli Ustam uygulamasıyla usta ve tüketiciyi bir araya getiriyor olsa da, görüyoruz ki halen sektörün de biz tüketicilerin de ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlardan sektör adına en önemlisi yeni ustaların yetişmiyor olması. Ne yazık ki, ustalık gençlerin hayal ettikleri işlerden biri değil. Hayal etmiyorlar çünkü, ustalık onlara itibarlı bir meslek olarak gelmiyor. ‘Ustaya kimse kız vermez’ diyorlar. Halbuki, ustalık itibarı olan, reklamla değil, komşunun, akrabanın referansıyla çalışılan, insanların anahtarlarını güvenle teslim ettikleri bir meslekti. Nitekim bizim için halen öyle.” dedi.

Korkmaz, projeyi hayata geçirirken istihdama katkı sağlamayı, kalitesiz işçilik sorununu çözmeyi ve toplumdaki usta algısını değiştirerek ustalığın hak ettiği itibarı yeniden kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Filli Boya, bu projeyle Türkiye genelinde 81 ilde toplamda 810 genç usta adayını yetiştirecek ve ustalığın hak ettiği itibarı geri kazandıracak.”