Fibabanka ve İnci Holding: Karbon Nötr İçin İş birliği

İnci Holding, karbon emisyonunu azaltan AZKarbon ile Fibabanka emisyon sertifikaları sunan cOmmited şirketi iş birliği yapıyor.

İnci Holding’in karbon emisyonunu azaltma vaadiyle kurduğu Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik platformu AZKarbon, iklim değişikliğini azaltma hedefiyle Fibabanka’nın cOmmited platformu ile iş birliğine gitti.

AZKarbon ve cOmmited iş birliği için düzenlenen imza törenine, AZKarbon Direktörü Orçun Ersayın, cOmmited Kurucusu Levent Köseoğlu, Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Toprak ve Yatırımlar Direktörü Canefe Tatlısu katıldı.

Anlaşmanın taraflarından cOmmited, şirketlerin karbon ayak izini ölçerek sunduğu sertifikalarla emisyon sıfırlamasına katkı sağlıyor. Çevre bilincine sahip şirketlerin karbon ayak izini dengelemeyi daha pratik ve ulaşılabilir hale getiriyor.

AZKarbon Şirket Direktörü Orçun Ersayın, cOmmited ile karbon nötr bir gelecek için işletmeleri ve bireyleri harekete geçmeye teşvik ettiklerini belirtti. Ersayın, gönüllü karbon kredileri için sorunsuz ve şeffaf bir platform sunarak, her işlemin gerçek ve ölçülebilir sera gazı emisyonu azalmasına katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, AZKarbon aracılığıyla müşterilerin karbon sertifikası alarak emisyonlarını sıfırlama fırsatına sahip olduklarını ifade etti.

cOmmited Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Toprak, “Bu işbirliğiyle, AZKarbon müşterileri, düşük emisyonlu ürünleri tercih ederken aynı zamanda kendi karbon emisyonlarını nötrlemek için de katkıda bulunabilecekler. Karbon dengeleme sürecini kolaylaştırarak, çevreyi koruma bilincini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz’’ dedi.