Ferrero, Sürdürülebilirlik Hedeflerine Yaklaştı

Ferrero Grubu, 15. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlayarak sürdürülebilirlik yolculuğunda kaydettiği ilerlemeyi kamuoyuna duyurdu.

Ferrero Grubu, değer zinciri boyunca pozitif etki yaratma sorumluluğuyla faaliyet gösteriyor. Şirket, temel sürdürülebilirlik yapıtaşları olan “Çevreyi Korumak”, “Sorumlu Bileşen Tedariki”, “Sorumlu Tüketimi Teşvik Etmek” ve “İnsanları Güçlendirmek” alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Ferrero Grubu İcra Kurulu Başkanı Giovanni Ferrero: “Gelecek nesiller için doğayı koruma konusunda kritik bir rol oynadığımızın farkındayız. Sürdürülebilirlik, Ferrero’nun uzun vadeli stratejisinin bir parçasıdır ve elde ettiğimiz güçlü sonuçlar bunu bir kez daha teyit ediyor. Sürdürülebilirlik çerçevemizi oluşturan dört yapıtaşı, aldığımız her stratejik karara rehberlik ediyor. Ferrero olarak büyümeye ve ürün portföyümüzü çeşitlendirmeye devam ederken, kurduğumuz uzun vadeli ortaklıklarımıza, özellikle de faaliyet gösterdiğimiz ve hammaddelerimizi tedarik ettiğimiz topluluklara değer vermeyi sürdürüyoruz. İlerleme kaydetmek, sektörümüzün sosyal ve çevresel gündemini ileriye taşımak ve toplumsal değer yaratmak için ortaklıklar kurmanın önemine inanıyoruz.” dedi.

2022/23 mali yılını kapsayan Sürdürülebilirlik Raporu’nda, Ferrero’nun sorumlu tedarik yaklaşımıyla tedarik zincirinde şeffaflık sağlamaya yönelik çalışmaları öne çıkıyor. Ferrero, fındık tedarik zincirinde izlenebilirliği yüzde 79’dan yüzde 90’a çıkararak sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla üreticiler, tedarikçiler, kurumlar, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle işbirliği yaptı. Ferrero, içerik tedarik ettiği bölgelerdeki tedarik zincirlerinde meydana gelen ormansızlaşma gibi sorunların çözümü için kurduğu ortaklıklarla sahada yürütülen çalışmalara destek oldu. Uydu haritalama sistemi kullanarak, 2022/23 döneminde kakaonun çiftlik düzeyinde izlenebilirliğini yüzde 93’e çıkardı. İleri teknolojiyle kapsamlı çalışmalar yürüten Ferrero, Dünya Kakao Vakfı (WCF) ve Uluslararası Kakao Girişimi (ICI) üyesidir. Ferrero, fındık tedarik zincirinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile iş birliği yapmaktadır.

Ferrero Grubu’nun Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu’nda öne çıkan diğer önemli veriler ise şunlardır:

  • Ferrero ambalajlarının yüzde 90,7’si geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompostlanabilir nitelikte tasarlandı. Bu oran bir önceki yıla göre artarak yüzde 88,5’ten yükseldi.
  • Ferrero, suyu azaltma ve yeniden kullanma girişimleriyle tesislerinde su yoğunluğunda %20’lik bir azalma kaydetti.