Fathom, 17 Milyon Dolar Yatırım Aldı

San Francisco merkezli Fathom, A serisi yatırım turunda Telescope Partners liderliğinde 17 milyon dolar yatırım aldı.

Telescope Partners liderliğinde gerçekleşen A serisi yatırım turu 17 milyon dolar değerindeydi. Bu tutarın 2 milyon doları kitlesel fonlama ile toplandı. Fathom, daha önce Maven Ventures, Character, Active Capital, Rackhouse Ventures, Zoom ve Y Combinator gibi yatırımcılardan da destek almıştı.

Yeni alınan 17 milyon dolarlık yatırım ile Fathom’un toplam yatırım miktarı 24 milyon dolara yükseldi. Şirket, bu fonu yöneticilerin müşteri görüşmelerinde daha görünür olmalarını ve ekiplerine koçluk yapmalarını sağlayan Team Edition ürününü geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2020 yılında Richard White tarafından San Francisco’da kurulan Fathom, online toplantılara odaklanan yapay zeka destekli bir platform sunuyor. Fathom, gerçek zamanlı olarak toplantılarda konuşulanları yazıya dökebilmenin yanı sıra, toplantıları analiz ederek özetler çıkarabiliyor.

Fathom’un verdiği bilgilere göre, şirketin gelirleri son 2 yılda 90 kat arttı. Hem ücretli hem de ücretsiz planlar sunan bu şirket Google Docs, Gmail, Notion, Todoist, Zapier gibi birçok platform için entegrasyon desteği sağlıyor. Ek olarak, Fathom’un Türkçe dahil olmak üzere 28 dili destekliyor.