Expoquimia ve Equiplast’ta Sinerji

İspanyol kimya ve plastik endüstrilerinin önde gelen etkinlikleri olan Expoquimia ve Equiplast, 30 Mayıs’tan 2 Haziran’a kadar, 15 ülkeden 580 doğrudan katılımcıyı, temsil edilen 1.500 markayı ve daha fazlasını bir araya getirerek Fira Barcelona’nın Gran Via mekanında ortaklaşa gerçekleştirilecek. Yüzden fazla bilgi ve ağ oluşturma faaliyeti, Ticari fuarlar, sürdürülebilir bir geleceği garanti altına almak için bu sektörlerin ana itici güçleri olarak döngüsel ekonominin, dijitalleşmenin ve teknoloji transferinin desteklenmesine odaklanacak.

Expoquimia ve Equiplast, İspanyol ekonomisindeki iki çapraz ve temel endüstrinin nabzını tutacak, özellikle de İspanya’da yıllık cirosu yaklaşık 90.000 milyon avro olan ve üretim sektörlerinin %98‘ine ürün ve teknoloji sağlayan kimya endüstrisi. Bu nedenle, tarımsal gıda, ilaç, mobilite ve dijital teknolojiler gibi günlük yaşamı doğrudan etkileyen sektörlerdeki yeni gelişmeleri unutmadan, iklim değişikliğiyle mücadelede ve hidrojen gibi yenilenebilir enerjilerde ilerleme kaydetmede stratejik bir oyuncudur.

İspanyol plastik sektörü, Equiplast raporuna göre yıllık yaklaşık 28.000 milyon Euro ciro elde ediyor ve bu çok yönlü, dayanıklı ve uzun ömürlü malzemenin atığını değerli ve ambalaj, inşaat, otomotiv, elektronik, bahçecilik ve tekstil gibi sektörlerde yeni malzeme ve ürünlerin üretimi için tükenmez bir kaynak.

Fira de Barcelona tarafından organize edilen Expoquimia ve Equiplast, 21.000 m2 net alan ile Gran Via fuar merkezinin 3. Salonunun tamamını kaplayacak. Bunlar endüstriyel gösteriler olduğu için, makine, ekipman ve teknoloji sektörleri, her tür otomatikleştirilmiş üretim süreci ve plastik üretimi ve dönüşümü için çalışır durumdaki ekipmanı sergileyerek öncü bir rol oynayacaktır. Ayrıca Expoquimia’da sergilenenler arasında ham maddeler ve temel kimya; analitik enstrümantasyon, ölçüm ve kontrol; ve yüzey işleme için malzeme ve sistemler. Bu arada Equiplast, hammadde ve katkı maddeleri, kalıplar ve kalıplar, yarı mamul veya mamul plastik ürünler, çeşitli hizmetler ve geri dönüşüme de yer verecek.

Sürdürülebilirliğe Bağlanmak

Expoquimia ve Equiplast, “Endüstri, toplum ve sürdürülebilirliği birbirine bağlamak” sloganıyla, döngüsel ekonomi, karbondan arındırma ve iklim nötrlüğü gibi büyük zorlukların üstesinden gelinmesine olanak tanıyan en son yenilikler ve projeler hakkında bilgi sağlamayı ve örnek olay incelemelerini sergilemeyi taahhüt eder. Dijitalleşme ve bilgi transferi üzerine. Dört gün boyunca kongreler ve diğer konferanslar arasında yüze yakın oturum, konferanslar, yuvarlak masa toplantıları ve sunumlar olmak üzere toplam 263 konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Paylaşılan Alanlar

Yeni bir özellik olarak Expoquimia ve Equiplast, kimya ve plastik endüstrisinden çözümler kullanan sektör temsilcilerinin konuşacağı “Endüstri Vitrini” bilgi alanını paylaşacak. Her gün belirli bir konuya ayrılacak: hidrojen, döngüsel ekonomi, dijitalleşme ve teknoloji transferi. Teknoloji Transferi ve İnovasyon Alanı da, kimya ve plastikle bağlantılı bir düzine Avrupalı şirket, start-up ve araştırma projesinin katılımıyla paylaşılacak.

Faaliyet listesi, sırt çantaları, ambalajlar, mobilyalar, ev eşyaları, paletler, filmler, halterler, cep telefonu kılıfları gibi günlük nesnelerin sergilendiği bir sergi aracılığıyla plastiğin diğer birçok olası yaşamını keşfetmek için Equiplast sergisi “Plastikleri Yeniden Düşünmek” ile tamamlandı.

Ayrıca ödül törenleri, sektörel saygı duruşu, uluslararasılaşma programları ile davetli alıcılarla iş görüşmeleri, dernek toplantıları, Equiplast Fest ve kimya sektörünün ülkemizdeki başlıca girişimci ve yöneticilerini ve şahsiyetlerini bir araya getirecek gala yemeği de olacak.

Son olarak, Expoquimia ve Equiplast da ziyaretçileri paylaşarak, her bir gösteriden akredite halkın diğerine belirsiz bir şekilde erişmesine izin verecek. Bu sembolik ticaret fuarları arasındaki ittifakın yaklaşık 19.000 profesyoneli çekmesi bekleniyor.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım