Evreka’dan Suudi Arabistan’a Yeşil Çözüm

Garanti BBVA Partners Tech girişimlerinden biri olan Evreka, Suudi Arabistan’ın geleceği temsil eden vizyoner şehri Neom’un akıllı atık yönetimi altyapısını kuracak.

Bu projeyle Evreka, Körfez ülkelerindeki varlığını genişleterek, bölgedeki çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor. Evreka, Suudi Arabistan’daki büyük projelerde yer alarak bölgedeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Evreka’nın CEO’su Umutcan Duman, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “20’den fazla ülkede sürdürülebilir çözümler sunan bir şirket olarak, Suudi Arabistan’da yeni bir geleceği temsil eden Neom projesinde yer almaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu proje, hem Suudi Arabistan’ın 2030 sürdürülebilirlik hedeflerine destek olacak hem de bölgedeki diğer büyük projelerde öncü rolümüzü pekiştirecek” ifadelerini kullandı. Evreka, bir Türk şirketi olarak dünyanın en büyük altyapı projelerinden biri olan Neom’a teknoloji sunmanın gururunu yaşıyor.

Evreka, Neom’da geliştireceği akıllı atık yönetim sistemiyle çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu desteklerken, diğer Körfez ülkelerinde de büyüme ve genişleme stratejilerini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket, bölgede geleceği şekillendiren çığır açıcı projeler için atık ve materyal yönetimi altyapısının geliştirilmesinde yer almaktan onur duyuyor. Evreka, sunduğu uçtan uca sürdürülebilir çözümlerle, daha büyük ölçekli projelere imza atmayı ve bölgedeki liderliğini güçlendirmeyi planlıyor.