Ernst & Young, Yenilenebilir Enerji Ülke Çekicilik Endeksini Yayınladı

EY’nin RECAI araştırması, Batarya Enerji Depolama Sistemleri’nin enerji sektöründe kritik bir rol oynadığını ve yatırımların artırılması gerektiğini gösteriyor. Araştırma, Batarya Enerji Depolama Sistemleri’nin (BESS) enerji sektöründe artan önemine dikkat çekiyor.

Ernst & Young (EY) tarafından 63’üncü kez yapılan “Yenilenebilir Enerji Ülke Çekicilik Endeksi (RECAI)” araştırmasının sonuçları, enerji depolama sistemlerinin birçok pazarda ciddi ağ sorunlarının üstesinden gelmek için hayati öneme sahip olduğunu gösteriyor. 2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP28) hedeflerine ulaşmak için yatırımlar yetersiz kalırken, yenilenebilir enerji uygulamaları yaygınlaştıkça Batarya Enerji Depolama Sistemleri (BESS) şebeke genişletme ve yükseltme maliyetlerini ertelemeye yardımcı oluyor.

ABD, Çin ve İngiltere BESS Yatırımlarında Lider

Araştırma, Batarya Enerji Depolama Sistemleri (BESS) yatırımı için en iyi pazarları ABD, Çin ve İngiltere olarak belirliyor. Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamında yüzde 30 vergi kredisiyle desteklenen ABD, BESS yatırımı için dünyanın en cazip pazarları sıralamasında ilk sırayı alıyor. Çin ise hükümet desteğiyle 2025’e kadar BESS maliyetlerini yüzde 30 azaltmayı planlıyor. İngiltere ise yeni enerji politikası ve gelişmiş enerji piyasası tasarımıyla üçüncü sırada yer alıyor. 2023’ten 2030’a kadar küresel BESS dağıtımında dört kat artış öngörülüyor.

ABD, Çin ve Almanya gibi gelişmiş pazarlar, yatırımcıların yenilenebilir enerjiye olan ilgisi nedeniyle ilk sıralarda yerlerini koruyor. Kanada ve Japonya, açık deniz rüzgâr potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefleri sayesinde ilk 10 ülke arasına giriş yaptı. Belçika ise 2040’a kadar açık deniz rüzgâr kapasitesini üç katına çıkarma planıyla endekste dört basamak yükselerek 17’nci sıraya yerleşti.