Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi İlan Edildi

Türkiye’nin önde gelen demir ve çelik üreticisi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (Erdemir), Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir, bu yeni statüsü ile yatırım ve istihdamda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

İstihdam için İlk Adım

Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesiyle birlikte, ilk etapta 1000 kişiye yeni istihdam sağlamayı ve sonrasında 500 ek istihdam yaratmayı planlıyor. Karadeniz Ereğli’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlayan bu gelişme, Erdemir’in 60’ıncı işletme yılına girerken aldığı önemli kararlardan biri olarak öne çıkıyor.

Sürdürülebilirlik ve Net Sıfır Emisyon Hedefleri

Erdemir, Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine katkı sunacak adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, 2024 başında açıklayacağı Net Sıfır Yol Haritası ile 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmeyi planlıyor. Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesiyle birlikte, bu yol haritası kapsamında planladığı yatırımları çok daha hızlı ve verimli bir şekilde hayata geçirebilecek.

Erdemir ve İsdemir, 2030 yılına kadar 2022 baz yılına kıyasla ton başına karbon emisyonunu yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu oran, 2040 yılına kadar yüzde 40’a çıkarılacak ve nihayetinde 2050’de net sıfır emisyon hedefine ulaşılacak. Bu hedefler doğrultusunda, şirket çevre dostu üretim teknolojilerine ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam edeceğini bildirdi.