Enerjisa, Sürdürülebilir Enerji İçin Altyapıyı Modernleştiriyor

Enerjisa, elektrik altyapısının modernizasyonu ve genişletilmesi amacıyla özelleştirme sürecinin tamamlandığı ilk günden bu yana yaklaşık 125 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, Türkiye’nin enerji altyapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Ülke genelinde 14 ilde, 22 milyondan fazla kullanıcıya kesintisiz ve kaliteli enerji sağlama hedefiyle hizmet veren bu şirketler, faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odaklı projelerle yürütüyor. Özelleştirme sonrası dönemde, elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projelerle geliştiren şirketler, müşteri memnuniyetini ve çözüm odaklı yaklaşımlarını ön planda tutarak başarılı projelere imza atıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, özelleştirme sürecinden 2023 yılı sonuna kadar her yıl artarak devam eden yatırımlarını, üç farklı bölgede hayata geçirdi. Bu yatırımlar, Türkiye’nin enerji altyapısını güçlendirmenin yanı sıra ülke ekonomisine ve istihdamına da önemli katkılar sağladı.

Şirketin Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Başkent EDAŞ’ın 2009 yılından bu yana Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini kapsayan bölgede 57 milyar 350 milyon liralık yatırımla enerji altyapısını geliştirdiğini belirtti. İstanbul Anadolu Yakası’nda Ayedaş, 2013’teki özelleştirme sonrası 16 milyar 693 milyon liralık yatırımla enerji dağıtım ağını genişletip modernize etti. Toroslar EDAŞ, 2013’ten itibaren Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis’i kapsayan bölgede, enerji altyapısını güçlendirmek ve modernizasyon çalışmalarını hızlandırmak amacıyla 49 milyar 179 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi.

Özsürekci, sektörün enerji dönüşümüne liderlik ettiklerini ve sektörde istihdamın %28’ini sağladıklarını belirtti. Enerjisa Dağıtım Şirketleri, yenilenebilir enerji ve e-mobilite gibi alanlarda da yatırımlarıyla öncülük etmeye devam ediyor.