Enerjisa Enerji FTSE4Good’da Üçüncü Kez!

Enerjisa Enerji, insan ve teknoloji odaklı projeleriyle akıllı ve yeşil bir dünya vizyonunu sürdürerek başarılarını pekiştirmeye devam ediyor.

Şirket, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste üçüncü kez dahil olarak, Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olarak sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini bir kez daha kanıtladı.

İnsan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlardaki hassasiyeti sayesinde FTSE4Good Endeksi’nin katı çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılamayı başaran Enerjisa Enerji, dağıtım sektöründe yüzde 89’luk dilime yükselerek üstün performansını sergiledi.

Sürdürülebilirlikte Kendi Yüksek Standartlarımızı Oluşturuyoruz” diyen CEO Murat Pınar, kararlılıklarını şu sözlerle ifade etti: “Sürdürülebilirliği tüm organizasyonumuzun temel yapı taşı olarak görüyoruz. Bu alandaki küresel trendleri takip ederek kendi yüksek standartlarımızı oluşturuyoruz. Şeffaflığımıza da önem vererek şirketimizi bağımsız denetimlere açıyoruz.”

FTSE4Good Endeksi’nde 5 üzerinden 4 puan alan Enerjisa Enerji, güçlü performansını tescillemiş oldu. Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ gibi dağıtım şirketleri de bu başarıya katkıda bulunarak 89’luk yüzde dilimine girmeyi başardı.

Bu başarı, Türkiye’nin enerji sektöründe sürdürülebilirliğe öncülük eden bir aktör olarak Enerjisa Enerji’nin rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.