Emirates, Geri Dönüşümlü Okul Çantaları Bağışladı

Emirates, uçaktan elde edilen malzemeleri geri dönüştürerek Afrika ve Asya’daki ihtiyaç sahibi okullara çocuk sırt çantası ve okul çantası olarak bağışlayacak.

Emirates’in Mühendislik ekibi, atık azaltma hedefi doğrultusunda 22 Airbus A380 uçağının Ekonomi Sınıfı koltuk kumaşlarını yeniden kullanma yöntemi geliştirdi. Bu kapsamda, Almanya ve İrlanda’dan temin edilen yüzde 95 yün ve yüzde 5 naylon karışımlı kumaşlar da dahil olmak üzere 5.205 kilogram hurda malzeme geri kazanıldı. Bu malzemeler, ihtiyaç sahibi çocuklar için sırt çantaları üretiminde kullanılacak. Emirates’in Mühendislik atölyesinde özel terzi ekipleri, çeşitli yaş grupları için özgün sırt çantası tasarımları geliştirdi. Kurumsal iletişim ve pazarlama ekipleri ise bu çantaları önümüzdeki aylarda hayır kurumlarına, okullara, yetimhanelere ve vakıflara dağıtmak üzere planladı.

Emirates’in ekipleri, çanta modelleri üzerinde araştırma yaparak çocuklar için güvenli, rahat ve işlevsel çözümler geliştirdi. Kullanılan kumaşlar temizlenip dezenfekte edildi, deri detayları bakımı yapıldı. Yeni astarlar, işlevsel fermuarlar ve ayarlanabilir askılar eklenerek, Afrika ve Asya’daki ihtiyaç sahipleri için sağlam ve kaliteli çanta serisi üretildi. Havayolunun sırt çantaları, Emirates Mühendislik atölyesinde Bakım Asistanlar tarafından el işçiliğiyle üretildi. Bu terziler, genellikle Emirates’in uçak filosundaki yırtıkları onarmakla görevlendirilmiş olsalar da, şimdi becerilerini havayolunun uçuş ağındaki öğrenciler için üretilen okul çantalarında da kullanıyorlar.

Ahmed Safa, Emirates Mühendislik Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı“Havayolumuzdaki çalışanlarımızla ve onların bu girişime olan bağlılıklarıyla gurur duyuyoruz. Çocuklar için bu çantaları yapmak adına sayısız saatler harcandı. Bu, özverili ekibimiz için gerçek bir tutku projesi. Havayolumuz içinde projeye yardım etmek için birçok gönüllü ortaya çıktı. Katkıda bulunma ve ihtiyaç duyan insanları destekleme konusunda büyük bir istek var. Bu aynı zamanda Emirates’in çevresel çabalarını sürekli olarak geliştirme ve ürünlerimiz ile tedarik zincirlerimizin tüm yönlerini inceleme taahhüdünün de bir kanıtı. Bu proje için amacımız, atık olacak olanı değerli eşyalar haline getirmek.”

Emirates, dünyanın en büyük retrofit projesini Ağustos 2022’de başlattı. 191 uçağın yenilenmesiyle yolcu deneyimini artırmayı hedefleyen proje, 50.000 kilograma kadar atık kumaşın geri kazanılmasını sağlıyor. Yeni kumaşlarla donatılan uçaklar, kesilmiş malzemelerin geri dönüşümüyle de destekleniyor. Emirates’in tamamen yenilenen 22 Airbus A380 uçağının First ve Business Class kabinlerinde kullanılan deri, alüminyum ve yün gibi malzemeler yeniden kullanılmaya başlandı. Emirates Mühendislik ekibi tarafından tasarlanan sınırlı sayıdaki Aircrafted by Emirates bagaj koleksiyonu, Kasım 2023’te piyasaya sürüldü ve birkaç hafta içinde tükendi. Koleksiyonun ilk satışından elde edilen 70.000 AED üzeri gelir, maliyet kesintilerinden sonra Emirates Airline Foundation‘a bağışlandı.

Emirates Mühendislik ekibi tarafından yönetilen retrofit programı, yıllar sürecek bir süreci kapsayarak yeniden kullanım fırsatları sunuyor. Bu çerçevede, 11.182’den fazla yeni nesil Business Class koltuğu ve 1.894 First Class süiti yerleştirilerek yaratıcı geri dönüşüm girişimleri başlatılacak.